”Skulle vara roligt att peta min idol”

Hasek gör comeback i Detroit – det gillar Stefan Liv

HOCKEY

Tjeckiske målvaktshjälten Dominik Hasek, 38, är på väg att göra comeback i NHL och Detroit.

Ett bakslag för Stefan Liv?

– Inte alls. Det skulle vara roligt att peta min idol, säger HV-målvakten.

Foto: ap
Dominator Hasek är på väg tillbaka. Stefan Liv är tingad av Detroit och det kan ställa till det för hans drömmar om NHL.

Stefan Liv är draftad av Detroit Red Wings och ledningen hoppas att han i framtiden ska vara med och slåss om platsen mellan stolparna.

Men konkurrensen är mördande.

Curtis Joseph har två år kvar på sitt kontrakt och under NHL-draften i helgen kom det fram att Detroit diskuterar med Dominik Hasek om en eventuell comeback i höst.

– Läste om det där och det skulle vara skoj att se honom spela igen. Jag har alltid haft honom som nummer ett, säger Stefan Liv.

Han är inte bitter.

Tvärtom.

En utmaning

– Spelar jag bara tillräckligt bra så kommer chansen. Att överglänsa honom vore kul, säger HV-målvakten och skrattar.

Till att börja med måste han ta sig över till NHL och det kan vara nog så svårt. Men på fredag ska han i alla fall till Detroit och träna med klubben.

– Dom har en målvaktstränare som heter Jim Bedard och han ska drilla mig i nio dagar. Det ska bli skoj och säkert lär jag mig någonting, säger Stefan Liv.

Han hade – precis som hela laget – en halvmisslyckad säsong ifjol. Liv spelade i landslaget under säsongen, men petades när det var dags för VM i Finland.

Livsviktig säsong

– Jag var inte på topp och jag har insett att jag måste jobba hårdare för att lyckas. Det räcker inte bara med talang, utan man måste även träna hårt, säger Stefan Liv.

Och fortsätter:

– Hittills i sommar har jag verkligen försökt. Har till och med redan varit på is. Jag är enormt motiverad och ute efter revansch.

Tror du att Detroit vill ha dig redan i år?

– Jag vet inte. Vi får väl se vad klubben säger när jag drar över dit. Kanske vill dom vänta ett tag, speciellt eftersom det inte gick så bra förra säsongen.

Detroit har dock problem.

Laget har för många stjärnmålvakter att tillgå. Curtis Joseph har nämligen en klausul i sitt kontrakt som gör att han inte kan säljas till någon annan klubb och frågan är om Detroit är beredd att satsa på Dominik Hasek – speciellt som han inte spelat ishockey på ett och ett halvt år.

Det ryktas om att Domink Hasek, om han gör comeback, kan hamna i Peter Forsbergs Colorado.

Men det är bara spekulationer.

Patrik Thornéus