NHL-stjärnan: Jag har alkoholproblem

Darren McCarthy söker hjälp: Jag slutade inte dricka förrän jag somnade

HOCKEY

Ännu en NHL-stjärna har fallit offer för droger.

Nu söker Detroits Darren McCarty hjälp för sitt alkoholproblem.

McCarthy.

Darren McCarty, 31, är en av Detroits populäraste spelare. Han har spelat i föreningen i tio år och varit med och vunnit tre Stanley Cup-titlar.

Nu kan han ställa sig i raden av NHL-stjärnor som får hjälp med sina dryckesvanor. Darren McCarty erkänner att han är alkoholist och att han druckit alltför mycket i många år.

Missade tävling

- Jag slutade inte att dricka förrän jag somnade. Jag har tidigare inte accepterat min sjukdom, men jag gör det nu, säger McCarty till Detroit Free Press.

Alkoholproblemen har förvärrats i sommar och i måndags kom han inte till en årlig välgörenhetsgolf som Detroit arrangerade i McCartys namn.

I ett pressmeddelande skriver McCarty att han kommer bära med sig alkoholism hela livet och att den här sommaren känt att han behöver ytterligare hjälp att bli frisk.

Detroits general manager, Ken Holland, tror inte att Darren McCartys drogproblem blir ett problem den kommande säsongen.

"Vi stöttar honom"

- När han varit på jobbet har han alltid skött sig. Vi i Detroit kommer att stötta Darren, säger Holland.

McCarty har just skrivit ett nytt 3-årskontrakt med Detroit. Han är fansens kelgris och räds inte att slänga handskarna. Bland annat tog han hämnd på Colorados Claude Lemieux, som i en tidigare match skadat McCartys lagkamrat Kris Draper.

Vid sidan om isen är han familjefar och har även ett eget radioprogram.

En av Darren McCartys bästa vänner är svenske backen Nicklas Lidström. McCarty var även i Sverige i början av 90-talet då han tränade med AIK och Leksand på försäsongen.

NHL-stjärnor som haft drogproblem

Tomas Ros