"Zäta" bröt benet

”Jag blir borta fyra veckor”

HOCKEY

Bortais har varit urtrist för Detroit i NHL-starten.

I Vancouver blev det inte bättre.

1-5-förlust och Henrik Zetterberg, 23, skadad.

- Jag blir borta i fyra veckor, säger han.

Henrik Zetterberg.

I början av tredje perioden borta mot Vancouver Canucks åkte Detroitforwarden på en slashing mot benen från hemmalagets back Bryan Allen.

- Han åkte inte ut för grejen, säger Henrik Zetterberg. Jag kände direkt när jag satte mig i båset att det gjorde ont, men jag spelade ändå vidare.

Röntgad i Calgary

Efter förlustmatchen fick han smärtlindrande tabletter av Detroits medicinska team och laget flög omedelbart vidare till Calgary.

- När vi kom fram åkte vi och röntgade skadan. Det mindre av de två underbenen, precis ovanför höger fotknöl, var av, säger Zäta till Sportbladet.

Svensken har fått en stödpjäxa om nedre delen av högerbenet och när Red Wings i natt svensk tid mötte Calgary gick Zetterberg omkring på kryckor.

Hur länge blir du borta?

- Svårt att säga eftersom klubbens specialister inte tittat på skadan än. Men de läkare vi pratat med tror att skadan läker på fyra veckor. Jag får gå på kryckor i en vecka nu. Sedan får jag köra på med egen styrketräning, säger Henrik Zetterberg.

Ojämn start på säsongen

Henrik Zetterberg inledde NHL-säsongen bra som förstacenter i Detroit.

Men sedan har säsongen fortsatt för honom som för laget - mycket ojämnt.

På tolv matcher har han svarat för två mål och fem assists.

- Det är för få matcher för att jag ska ge mig själv något betyg, säger han.

Tungt med en skada nu?

- Det är det alltid. Men jag ska inte klaga. Jag har haft tur i karriären och klarat mig undan från skador. Det här är den första svårare jag åkt på, säger Henrik Zetterberg.

Michael Wagner