Mattias Öhlund avgjorde i förlängningen

…och Wallin räddade poängen till Carolina

HOCKEY

STOCKHOLM

Med 1.58 kvar av förlängningen, efter 4-4 vid full tid, avgjorde backjätten Mattias Öhlund med sitt fjärde mål för säsongen till Vancouvers fördel hemma mot Montreal i nattens NHL.

Foto: REUTERS
Montreals Francis Bouillon tar pucken från Vancouvers Mike Keane medan målvakten Jose Theodore tittar på.

Avgörandet kom sedan gästerna kvitterat halvvägs in i den tredje perioden och tagit matchen till förlängning. Öhlund, som också assisterade till ett mål, såg med sitt mål till att Vancouver bröt en tre matcher lång förlustsvit.

En annan back, Niclas Wallin i Carolina, gjorde vad han kunde sitt för att visa sin coach att han är värd en plats i laget. Wallin slog in kvitteringspucken hemma mot Philadelphia, ett resultat som stod sig även efter förlängningen. Wallin, som har haft svårt att ta en plats i laget, har nu gjort totalt tre mål. Hans effektivitet borde det inte gå att klaga på, de tre målen har kommit efter bara åtta skott från hans klubba.

Mats Sundin kvitterade mötet mellan hans Toronto och Calgary. Drygt tre minuter in i tredje perioden såg han med sitt femte mål för säsongen till att ta matchen till förlängning. Väl där drog Calgary det längsta strået och kunde vinna med 3-2.

TT