"Sudden i bråk med tränaren"

Dispyten skakar klassiska Toronto: Stämningen är hemsk

HOCKEY

Klassiska Toronto Maple Leafs har drabbats av interna stridigheter.

Enligt tidningen Toronto Sun är sprickan total mellan Mats Sundin och tränaren Pat Quinn.

- Jag vet inte var det där kommer ifrån, säger Torontos svenske lagkapten.

Foto: Pontus Höök
Inte bästa vänner Enligt tidningen Toronto Sun är det en djup spricka mellan Torontos tränare Pat Quinn och lagkaptenen Mats Sundin.

Redan i våras kom uppgifter om bråk i Toronto, men den gången tystade klubbledningen allt och talade bara om "elakt skvaller".

Nu är snacket igång igen.

- Stämningen är hemsk. Alla i laget är olyckliga, säger en källa till Toronto Sun.

Efter Torontos förlustmatch mot Calgary i tisdags var spelarna besvikna på tränaren Pat Quinn, som de ansåg inte ha matchat laget rätt. Men Mats Sundin teg.

"Inga stridigheter"

Enligt tidningen är sprickan avgrundsdjup mellan Torontos svenske lagkapten och Pat Quinn. Mats Sundin har - skriver Toronto Sun - tappat förtroendet för sin tränare och parterna pratar knappt med varandra i dag.

- Det finns inga stridigheter i det här laget. Som spelare vill vi vinna matcher, det är det enda vi tänker på, säger Mats Sundin.

Deras schism började, enligt tidningen, redan för två år sedan. Som kapten gick Mats Sundin till Pat Quinn och ville diskutera lagfrågor. Han tyckte, i enlighet med många andra spelare, att det vore bäst för lagandan om klubben gjorde sig av med forwarden Shayne Corson.

Direkt efter mötet gick Pat Quinn till Corson och förklarade att några av hans vänner inte ville ha honom kvar i laget.

Mats Sundin blev vansinnig och anklagade Pat Quinn för att bryta mot alla vedertagna regler. Som kapten ska han kunna prata hemligheter, utan att dessa kom ut, menade Sundin.

I dag - när stämningen är dålig i truppen - behöver Toronto en stark länk mellan spelarna och tränaren, men den finns inte, eftersom Mats Sundin och Pat Quinn inte har förtroende för varandra.

"Inga stridigheter"

Och läget blir bara värre, enligt Toronto Sun.

- Att lyssna på spelarna är hemskt. Dom bara gnäller, gnäller och gnäller. Det finns många som inte orkar bry sig längre. Och några av dem är nyckelspelare, säger tidningens källa, utan att nämna några namn.

Enligt tidningen måste klubben göra sig av med Pat Quinn om Toronto ska vara med och slåss om Stanley Cup till sommaren.

- Vi kanske inte har spelat så bra som vi kan, men vi kan inte anklaga Pat för det. Det är vi spelare som måste göra det, säger Mats Sundin.

Nye general managern John Ferguson Jr. säger sig vara ovetande om några stridigheter i laget.

- Det är inte den uppfattningen jag har. Jag tror inte det finns några problem, säger Ferguson till Toronto Sun.

Andra hävdar motsatsen.

Att Toronto har att välja mellan Mats Sundin och Pat Quinn.

Andra tränarbråk med svenskintresse

Patrik Thornéus

ARTIKELN HANDLAR OM