Calle tackade nej till 11 miljoner

”Det blir för jobbigt utan familjen”

HOCKEY

Washington lockade med 11 miljoner kronor.

Men Calle Johansson tackade nej.

– Jag kan inte åka ifrån min familj i tre–fyra månader. Det är för jobbigt, säger Calle Johansson.

I våras lämnade Calle Johansson Washington Capitals med dunder och brak. Han var lagets veteran och ingen spelare har gjort fler matcher i Capitals tröja än just Calle Johansson.

Anledningen till att Calle Johansson och Washington gick skilda vägar var meningsskiljaktigheter i spelsystem och även samarbetsproblem mellan backveteranen och nye coachen Bruce Cassidy.

I somras valde Calle Johansson att flytta hem till Kungsbacka. Han arbetar i dag som expertkommentator på Canal + samt även talangscout för Capitals.

Men nu vill Capitals att Calle Johansson kommer tillbaka till isen.

Laget är i kris

Laget är inne i en djup kris och är faktiskt sist i Eastern Conference.

– Ja, de vill att jag kommer tillbaka. Jag har haft kontakt med Washingtons general manager George McPhee, bland annat under Karjala Cup. Men nu har vi haft ett långt samtal med varandra och jag tackar nej, säger Calle Johansson.

Som vanligt när det handlar om NHL är det stora pengar. Calle Johansson tjänade 21 miljoner i fjol och han blev erbjuden samma lön för den här säsongen.

– Men eftersom jag bara skulle spela halva säsongen skulle min lön bli ungefär hälften, säger Calle Johansson.

Orsaken till nej tack till många sköna dollar är familjen.

– De har gett mig allt i 16 år när jag spelat hockey. Nu är det min tur att betala igen. Sedan är inte pengar allt här i livet, men visst är det kittlande med så mycket pengar, säger Calle Johansson.

Kanske i slutspelet

Men helt nej tack till elithockey den här säsongen är det inte.

– Washington har sagt att jag har en stående inbjudan. Vi får se hur det känns efter nyår och sedan kommer NHL-slutspelet och sånt är gott att vara med i, säger Calle Johansson.

Tomas Ros