Mathias Tjärnqvists första mål i NHL

Holmström skadades när Detroit utklassade Edmonton

HOCKEY

STOCKHOLM

Dallas Mathias Tjärnqvist gjorde sitt första NHL-mål i karriären när han slog in matchvinnande 2-1 borta mot Minnesota.

Foto: AP
Tomas Holmström kämpar om pucken med Steve Staios i första perioden. Holmström tvingades sedan utgå på grund av en axelskada.

Målet var en styrning som gick över målvaktens högra axel. Det var Tjärnqvists åttonde match, och han har sedan tidigare noterats för en assist.

Dallas vann matchen med 3-1. Bill Guerin gjorde lagets övriga två mål.

Även Nils Ekman slog in ett viktigt mål när hans San Jose besegrade Chicago hemma med 3-2. Ekman har nu gjort fyra mål den här säsongen.

Lika många mål har Dick Tärnström gjort för sitt Pittsburgh. I matchen mot Philadelphia gav han sitt lag ledningen med 1-0, men bortalaget kvitterade och matchen slutade 1-1.

Tomas Holmström noterades för en assist men fick sedan kliva av på grund av skada när Detroit körde över Edmonton med 7-1. Holmström skadade höger axel redan i första perioden och det är oklart hur länge han blir borta. Detroitforwarden kommer att undersökas inom de närmaste dagarna när svullnaden går ned. Detroit har sedan tidigare Henrik Zetterberg skadad och i Edmonton saknades målvakten Tommy Salo som är ljumskskadad.

TT