Debut i går – i natt kom första målet

Tony Mårtensson målskytt när Anaheim föll

HOCKEY

Tony Mårtensson, 23, fick natten till i går göra sin NHL-debut efter närmare ett och ett halvt år i farmalaget Cincinnati.

I natt kom det första målet – mot Detroit i Anaheims förlustmatch, 2-7.

Efter två succésäsonger i Brynäs skrev inför fjolårssäsongen Tony Mårtensson på för Anaheim Mighty Ducks, men det dröjde tills i går innan han fick skrinna ut på NHL-isen för första gången.

I debuten mot Columbus blev det förlust, 1-2, och i natt blev det storstryk, 2-7 mot Detroit. Men Mårtensson var nog inte helt missnöjd efter det första målet i NHL-karriären – ett handledsskott från strax innanför blålinjen som satt högt upp vid målvakten Manny Legaces högra stolpe.

Fredrik Sjöström, en annan ung svensk doldis, gjorde sin NHL-debut för Phoenix i söndags. I går fanns han på isen igen när hans lag överraskande slog regerande Stanley Cupmästarna New Jersey borta med 3–1.

Ottawa, med kapten Daniel Alfredsson i spetsen, var på besök i soliga Florida. Laget vände tillbaka till Kanada med full pott och en 4-0-vinst i bagaget. Alfredsson var med sitt elfte mål för säsongen högst delaktig i vinsten. Alfredsson har nu gjort poäng i sju matcher i rad.

Daniel Brändh, Rickard Westman, TT