Foppa: Det känns verkligen jobbigt

Svenske superstjärnan fortfarande skadad - inget comebackdatum

HOCKEY

Peter Forsberg är fortfarande inte frisk.

Han tycker situationen är arbetsam eftersom han inte vet när han är tillbaka.

- Det är verkligen jobbigt. Speciellt i år när vi värvade Paul Kariya och Teemu Selänne och fick ett riktigt bra lag, säger Forsberg.

Foto: LASSE ALLARD
SER LJUSET I MÖRKRET? Peter Forsberg inledde årets säsong lysande - sedan kom magskadan. "Det är svårt att säga när jag är tillbaka", säger han.

Peter Forsberg hade en sagolik hockeysäsong 2002-03. Han vann poängligan i NHL och valdes till seriens MVP (mest värdefulle spelare). Den pågående säsongen började lika bra med 19 poäng på elva matcher.

Men sedan tog det slut.

En muskel i magen sa ifrån.

Sedan dess har han varit sjukskriven och försökt att komma tillbaka.

En skada som till början bara var lindrig och inte skulle ta speciellt lång tid att läka har snart tagit två månader att bli frisk ifrån.

Var med på träning

Och var han vänder sig är frågan den samma: När kommer du tillbaka?

- Det är svårt att säga. Om jag säger ett datum och det blir ett bakslag i rehabilitering och missar comebacken kommer alla fråga mig varför jag sa att jag skulle vara tillbaka. Därför har jag och läkarna kommit fram till att inte ha något speciellt comeback-datum, säger Peter Forsberg till Rocky Mountain News.

En del pekade på att Peter Forsberg skulle göra comeback i lördags eller söndags i bortamatcherna mot Anaheim och Los Angeles. Men så blev det inte.

Peter Forsberg var visserligen på plats i Los Angeles och deltog i ett första riktigt träningspass på länge, men matcherna såg han från läktaren.

- Den dag kroppen känns bra och jag kan åka skridskor för fullt gör jag comeback. Men dit har jag inte kommit ännu. Träningspasset kändes bra, men jag hämnas av min skada - speciellt när jag står still och ska upp till maxfart på skridskorna, säger Peter Forsberg till Rocky Mountains News.

Det som är glädjande för alla Foppa-fans är att han gör framsteg i rehabiliteringen. Nu hoppas många på att Peter Forsberg finns med i laguppställningen i matchen mot St. Louis på fredag.

Men Colorado-centern är lite pessimistisk och vill tona ned förhoppningarna.

- Det finns en risk med att komma tillbaka för snabbt. Då kan jag slå upp skadan på nytt. Även om det känns bra finns det en risk att jag skadar mig på nytt. Vi måste vara riktigt säkra innan jag spelar match igen.

Fantastiskt anfall

2003-04 var säsongen när Colorado skulle sopa banan med övriga NHL-lag.

Nyförvärven Paul Kariya, Teemu Selänne tillsammans med Joe Sakic, Milan Hejduk och givetvis Peter Forsberg skapade ett smått fantastiskt lag med anfallsprofiler som knappt spelar ihop i alla star-matcher.

Nu är både Kariya och Forsberg skadade och Colorado ligger "bara" sexa i Western conference.

Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM