Toronto i topp - hetast i NHL

Nu drömmer fansen om första guldet på 37 år

1 av 2 | Foto: AP
MOT 15:E SEGERN Gary Roberts prickar in ett av Torontos mål i 5-2-matchen mot Florida.
HOCKEY

Toronto är glödheta i NHL.

Laget har har inte förlorat på 15 matcher - under ordinarie tid - och hela staden kokar av förväntningar.

- Hoppas bara att grabbarna är så pass rutinerade att de inte äter för mycket kalkon under julen, säger lagkaptenen Mats Sundin.

Toronto är en hockeytokig stad och nu syns det mer än någonsin. Intresset har nåt sitt max och alla talar om hur fantastiskt stadens ishockeylag är.

Hur bra Toronto Maple Leafs är.

Aldrig tidigare har laget haft ett lika fantastiskt facit och nu drömmer fansen om nya segrar och om Stanley Cup - en titel laget inte tagit sedan 1967.

Snart 37 år sedan, alltså.

Laget har också flest poäng av alla NHL-lag och leder serien under det korta juluppehållet och det har inte hänt sedan 1962.

Nytt rekord i morgon?

Natten till i går besegrades Florida med 5-2 och Toronto är nu på jakt efter nästa rekord. Colorado (2001) och New Jersey (2000) har 16 raka matcher utan förlust - under ordinarie tid - och i morgon kan Toronto tangera det mot New York Rangers.

- Vi har fyra femmor som alla bidrar till framgången. Alla är inne på samma linje och om vi vill stanna i topp gäller det att fortsätta så, säger lagkaptenen Mats Sundin.

Kan nå ända fram

Han vill inte dra för stora växlar redan nu, men säger att Toronto har kapacitet att gå hur långt som helst.

- Men det finns inga lätta matcher i den här ligan och det måste vi komma ihåg. Går vi inte ut med rätt inställning till varje match så förlorar vi, säger Mats Sundin.

Den 22 november mot Vancouver började Torontos magiska svit och det precis efter att det pratats om interna stridigheter i klubben - om att lagkaptenen Mats Sundin till exempel inte ens pratade med tränaren Pat Quinn.

Andra tongångar nu

I dag är tongångarna annorlunda i Toronto-tidningarna. Det pratas om laganda och en kämpaglöd, som inte setts sedan laget tog sitt senaste Stanley Cup.

Och mitt i allt står en svensk lagkapten.

I händelsernas centrum.

Här är den 15 matcher långa sviten

Patrik Thornéus