Succé när Foppa gjorde comeback

Första segern på sju matcher för Colorado

HOCKEY

Inte en seger på sex matcher.

Då gjorde Peter Forsberg comeback inför en jublande hemmapublik.

Och bidrog i allra högsta grad till att Colorado är ett vinnande lag igen.

Foto: REUTERS
I HETLUFTEN DIREKT Peter Forsberg klev definitivt inte undan i sin comeback. Det fick bland andra Philadelphias Eric Weinrich erfara i morse svensk tid.

Men Foppa själv använde som vanligt inga stora ord om sin egen insats efteråt.

– Det var hemskt. De två första perioderna var som en enda lång uppförsbacke. Jag försökte att spela smart, inte göra så många dumma saker utan bara spela defensivt. Jag var dålig, sa Foppa till AP.

Och visst lyste ringrosten igenom stundtals men med tanke på att han missat 19 matcher i följd så får utdelningen anses vara riktigt bra.

Foppas kedjekamrat Milan Hejduk var annats matchens store hjälte och avgjorde med sitt 3–2-mål i förlängningen mot Philadelhia.

Men Foppa var före det delaktig i den viktiga 2–2-kvitteringen när endast en minut och 17 sekunder återstod av tredje perioden.

Missat 22 av 24 matcher

Colorado hade tagit ut målvakten Phillipe Sauve och Foppa fick pucken strax efter att han hoppat in på isen. Han spelade sedan fram till Joe Sakic, som drog på ett hård skott mot målet. Där höll sig Rob Blake framme och styrde pucken i mål.

– När du låter Peter och Joe spela tillsammans samtidigt som Blake åker mot mål, då vet du att det kommer att hända något bra, sa en mycket nöjd Colorado-coach, Tony Granato.

Sedan visste ju jublet inga gränser heller förstås när Foppa åkte in på isen i Pepsi Center för sin första match för Colorado sedan 9 november.

Han spelade som vanligt med Milan Hejduk och Alex Tanguay och efter att inte ha spelat på 19 matcher fick han mycket speltid, 16.58 minuter.

På de sju senaste matcherna Foppa har spelat har han gjort poäng och på hans tolv matcher den här säsongen har han svarat för fem mål och 15 assist.

Foppa har för övrigt missat 22 av de 24 senaste matcherna på grund av sin magmuskel som inte velat läka ordentligt.

Men nu är han alltså tillbaka.

Och Colorado är ett vinnande lag igen.

Vi noterar också att Philadelphias svenske back Marcus Ragnarsson fick ett mål bortdömt i numerärt överläge efter att Justin Williams gått för hårt åt målvakten Sauve. Istället för mål blev det alltså utvisning för Philadelphia.

Jan Johansson