Hatobjektet: Jag tycker det är kul

Torontos hämnd skrämmer inte Daniel Alfredsson

HOCKEY

Toronto har satt en enorm press på Ottawas svenske lagkapten Daniel Alfredsson.

Han har blivit utskälld, hånad och hotad inför torsdagsnattens returmöte i Ottawa.

- Men jag bryr mig inte. Jag tycker bara det är kul att det snackas om matchen. Det ingår i spelet, säger Alfredsson.

Foto: LASSE ALLARD
ISKALL SENATOR Daniel Alfredsson har utsatts för diverse psykningar av Torontos spelare och tränare. Men han vet bättre än att bry sig. På torsdag natt smäller det.

Sanningen om lördagsnattens heta möte mellan Toronto och Ottawa, är att det var Ottawa som både åkte på smällarna och skadorna.

I dag kräver Ottawatidningarna att "snälla" Senators snabbt byter till sig en slagskämpe till - helst Edmontons tuffing George Laraque. Och helst redan till torsdagsnattens returmöte.

När Ottawa mötte New Jersey i natt saknades Jason Spezza (knä), Antoine Vermette (axel) och Zdeno Chara (revben), alla offer för Torontos tuffa spel senast.

Nytt blodbad

Nu pratas om ett nytt blodbad.

- Det kommer att bli stenhårt i morgon också, det är det alltid när vi möter varandra. Men jag tycker bara det känns inspirerande, säger Daniel Alfredsson.

Det talas om hämnd för att du bentacklat Mats Sundin?

- Ja, men jag förstår inte var de fått den där bentacklingen på Mats Sundin ifrån, såvida inte mitt ben sitter fast i axeln.

- Det var en klockren kroppstackling. Möjligen kunde jag ha åkt ut för interference, då Sudden inte hade pucken.

Mats Sundin har heller aldrig påstått att det var en bentackling.

- Nej, det var en vanlig schysst tackling, även om jag inte hade pucken, sa Sudden till Torontotidningarna dagen efter den påstådda smällen.

Daniel Alfredsson vet att allt snack som varit efter matchen ingår i den normala krigsföringen inför ett så hett reutmöte.

- Det är klart att det säkert kommer att smälla en hel del. Men poängen är för viktiga för båda lagen för att någon ska åka omkring och ta onödiga utvisningar.

Blev överkörda

Toronto snackade mest efter matchen senast, men sanningen är att det var Ottawa som blev överkörda - inte tvårtom som det låtit då Tie Domi och Pat Quinn uttalat sig.

Och den som påstår att Daniel Alfredsson är en buse vet inte vad han pratar om. Han är en av de minst utvisade av alla svenskar i NHL. Det finns det siffror på. Innan nattens match mot New Jersey var han uppe i ynka 16 utvisningsminuter. Markus Näslund har dragit på sig mer än dubbelt så många (40) och vem skulle kalla honom en buse?

"Inte orolig"

Daniel Alfredsson behöver knappast oroa sig för Tie Domi i torsdagsnattens match. Däremot får han se upp med spelare som Darcy Tucker och Owen Nolan, ansedda som två av NHL:s fulaste spelare.

- Men jag är inte orolig, säger Alfredsson.

Ottawa har en av NHL:s högst rankade fighters i Chris Neil.

Frågan är om det räcker mot Torontos samlade muskelkraft.

På torsdag natt smäller det - igen.

Slaget om Ottawa - detta har hänt

Mats Wennerholm

ARTIKELN HANDLAR OM