Sudden krossade kompisens näsa

Mats Sundin om träningen i natt: Det var ren olyckshändelse

1 av 2 | Foto: AP
Torontos back Bryan McCabe fick näsan avslagen av Mats Sundin i natt.
HOCKEY

I flera dagar har snacket i Toronto och Ottawa handlat om nattens hatmöte mellan lagen.

Då krossade Mats Sundin näsan på lagkompisen Bryan McCabe – på träningen dagen innan match.

– Nja, krossa och krossa. Men näsan flyttade sig en bit, säger Sudden till Sportbladet.

Det har handlat om allt från hot, skadade spelare, fult spel och slagsmål inför nattens möte som kallas ”Slaget om Ontario”.

Men Torontos stjärnback Bryan McCabe fick näsan bruten redan på träningen av sin egen lagkapten Mats Sundin och det är mycket osäkert om McCabe kan spela i natt.

– Det var en ren olyckshändelse, säger Sudden.

– Vi tränade tre mot två och jag åkte mot mål, men fastnade med klubban på något sätt. När jag drog loss den for den rakt upp och träffade McCabe på näsan. Det var en jäkla tur att den inte träffade ögat på honom.

Bäst av backarna

Bryan McCabe är Torontos bäste back den här säsongen och kan han inte spela är det ett ordentligt avbräck. Toronto har redan målvakten Ed Belfour och anfallarna Joe Nieuwendyk och Tom Fitzgerald skadade och ingen av de tre flög med laget till Ottawa i går.

Men Mats Sundin är hel.

Som vanligt. Han är NHL:s svenske stålman och att han är skadad tillhör undantagen.

Tidigare i januari inträffade en annan svår skada med Sudden inblandad. Det var Philadelphias Jeremy Roenick som satsade för fullt för att tackla Sudden i lagens möte den 17 januari.

Men Sudden gled undan och Roenick touchade honom bara och for vidare rakt in i sin sin lagkompis Eric Desjardins som bröt handleden.

Mats Sundin är också lugn inför all den uppståndelse som nu råder inför nattens match mot Ottawa.

– Ja, det är väl som vanligt, säger han.

Inget agg mot ”Alfie”

– Det är derby och då blir det alltid lite heta känslor. Men vi tog 14 utvisningar förra matchen och det har vi inte råd med i natt. Då blir det storstryk. Så det krävs att vi spelar disciplinerat.

Och inget agg mot Alfredsson från din sida? Det påstods ju att han bentacklade dig senast?

– Nej, det var ingenting. Folk skulle ha frågat mig direkt så hade det inte blivit några missförstånd.

I både Ottawa och Toronto har tidningarnas sportsidor knappast handlat om något annat än nattens glödheta möte mellan lagen.

Förra matchen i Toronto i lördags var stenhård och kostade flera skador efter pååkningar och stentuffa tacklingar, för att avslutas med ett jätteslagsmål med Tie Domi i centrum.

Ordkriget har pågått sedan dess och Corel Centre är utsåld sedan veckor tillbaka (18 500 åskådare) inför nattens returmöte.

Mats Wennerholm

ARTIKELN HANDLAR OM