Toronto mirakelvände – och vann hatmatchen

0-4 blev 5-4 efter övertid

HOCKEY

Den på förhand upphaussade drabbningen mellan Ottawa och Toronto gjorde ingen besviken. Förutom de 18 500 Ottawa-fansen i Corel Centre, då.

Ottawa såg ut att gå mot en bombsäker seger – då vände Toronto underläge 0-4 och vann med 5-4 efter sudden death.

Foto: AP
Torontos Mikael Renberg reducerar till 2-4 bakom Patrick Lalime i Ottawas mål.

Daniel Alfredsson gav Ottawa ledningen – efter 13 sekunders spel, nytt klubbrekord.

Alfredsson assisterade sedan till Martin Havlats 2-0 i power play och innan den första perioden var över ledde Ottawa med 3-0.

4-0?

När Josh Langfeld i början av den andra perioden ökade på Ottawas ledning till 4-0, återigen i power play, trodde alla att matchen var körd – men Toronto gav inte upp.

Darcy Tucker och Mikael Renberg noterades för varsitt Toronto-mål, innan Matthew Stajan reducerade till 3-4 strax före periodpausen. När Mats Sundin sedan kvitterade till 4-4 återstod 5.03 att spela av den tredje perioden.

?blev till 4-5

Med 31 sekunder kvar av förlängningen tystade sedan Owen Nolan hemmapubliken med sitt 5-4-mål. Nolan sköt mot första stolpen och Patrick Lalime i Ottawas bur fick se sig besegrad.

Ottawa har den senaste tiden dragits med influensa i truppen, men lagkaptenen Daniel Alfredsson ville inte skylla förlusten på det.

– Det är ingen ursäkt. Vi försökte spela enkelt, men mot slutet kunde alla se att de var starkare. Frustrerande, sa Alfredsson till internetsajten Slam sports efter matchen.

Ottawas back Curtis Leschyshyn var mer rakt på sak:

– Jag har aldrig sett nåt liknande. Tre av våra spelare fick dropp. De kom med soppa och ris bara för att få i dem lite mat, sa Curtis Leschyshyn till Slam sports.

”De har säkert sina ursäkter redo”

Torontos matchhjälte Owen Nolan brydde sig inte nämnvärt.

– Jag bryr mig inte. Vi är också trötta, men vi kom tillbaka när vi låg under med fyra. Jag är säker på att de har sina ursäkter redo.

Rivaliteten klubbarna emellan lever vidare, men först väntar uppehåll för all star-matchen.

Rickard Westman

ARTIKELN HANDLAR OM