Näslund slogs blodig – då rasade coach Crawford

”Det var en billig tackling”

HOCKEY

19.16 in i den andra perioden small det.

Vancouvers lagkapten och NHL:s bäste poängplockare Markus Näslund tacklades i mittzon av Colorados rookie Steve Moore.

Näslund drabbades av en hjärnskakning och fördes av isen blödande från pannan, uppger Radiosporten.

Foto: Reuters
En blödande Markus Näslund lämnar isen – något som fick Vancouvers coach Mike Crawford att rasa.

Enligt Radiosporten, som pratat med Markus Näslunds pappa Sture Näslund, ligger Markus kvar på sjukhus i Denver för observation.

Näslund svimmade av efter tacklingen och drabbades av en hjärnskakning – något som troligen håller honom borta från spel i några veckor uppger Radiosporten. Dessutom tvingades han sy 14 stygn.

Steve Moore, som stod för tacklingen, visades inte ut, något som fick känslorna att svalla hos Vancouvers coach Mike Crawford.

– Jag förstår inte vad som pågår i den här ligan. Det pratas om att spelare saknar respekt för andra spelare. Men domarna då?, sa Crawford till Rocky Mountain News efter matchen.

– Det var en billig tackling av en ung spelare mot en lagkapten och NHL:s bäste poänggörare – och det blev inte utvisning. Det är löjligt, sa en rasande Crawford, som direkt efter tacklingen sågs skrika åt domarna.

Steve Moore var inte lika upprörd efter matchen.

– Domarna tog ingen utvisning. Jag hörde dem ropa att det var en ren tackling och jag träffade honom med axeln, sa Moore till Rocky Mountain News.

Det heta prestigemötet mellan topplagen i Northwest Divison var hårt och småfult. Colorados Peter Forsberg träffades i ansiktet av Jarkko Ruutus klubb, utan utvisning till följd.

Matchen avgjordes i den tredje perioden då Daniel Sedin sköt matchens enda mål, efter att Todd Bertuzzi sänkt två Colorado-spelare bakom Colorados mål i en och samma tackling.

Markus Näslund själv gav inga kommentarer efter matchen.

Rickard Westman