”Jag minns ingenting”

Markus Näslund knockad – borta i tre veckor

HOCKEY

Tvåa två år i rad.

Nu kan årets poängkung Markus Näslund förlora titeln igen. Näslund knockades medvetslös mot Colorado natten till tisdag.

– Jag kommer inte ihåg hur det hände, säger Markus Näslund.

Foto: Gary caskey
Utslagen Markus Näslund får hjälp av planen efter tacklingen som gav minnesförlust.

Markus Näslund är NHL:s poängkung med 68 poäng på 58 matcher. Han var på god väg att vinna NHL:s poängliga.

En hjärnskakning kan innebära att Näslund förlorar sin position. Vancouvers lagkapten riskerar att bli borta i tre veckor.

– Egentligen tänker jag inte på det. Hälsan är viktigare. Men det är klart att det skulle vara jättekul att vinna det är det inget snack om. Men nu vill jag bara komma tillbaka till hundra procent och få spela igen, säger Näslund.

Förlorade medvetandet

Näslund tacklades illa av Colorados Steve Moore i slutet av den andra perioden. Näslund sträckte sig för att ta emot ett pass i mittzon när han fick Moores armbåge i ansiktet.

– Jag fick en smäll på hakan och landade med huvudet rakt i isen. Jag kommer inte ihåg någonting men jag har sett på tv hur det hände, säger Näslund.

Poängkungen hann aldrig uppfatta situationen och kunde inte undvika smällen. Inte heller domaren uppmärksammade armbågstacklingen. Näslund förlorade medvetandet, blev liggandes på isen och fördes till sjukhus där han fick sy 14 stygn i pannan och på näsan.

– Jag har huvudvärk och är lite seg. Jag har knappt sovit någonting alls sedan det hände, men jag mår inte jättedåligt.

Ordentlig undersökning

Den kommande veckan måste Näslund vila från hockeyn.

– Sedan får jag börja träna lite försiktigt och se hur det känns.

NHL:s poängkung stannade under måndagsnatten kvar på sjukhuset för observation. I dag reser han hem till Vancouver för att träffa lagets läkare och genomgå en ordentlig undersökning.

– Det är inget att leka med när det gäller en hjärnskakning, men vi har bra läkare så jag är inte orolig, säger Näslund.

Näslunds lagkamrat Daniel Sedin slog in matchens enda mål.

”Mackes” missflyt i poängligan

NHL:s poängliga

Jessica Tjällman