Väggen in i NHL

Storspel igen - nu vill Tellan stanna i Toronto

HOCKEY

Succé igår natt och två raka segrar.

Men trots det vågar inte Mikael Tellqvist hoppas på en fortsättning i Toronto.

- Jag kan lika gärna skickas tillbaks i morgon, berättar Tellqvist.

Foto: STAN GILLILAND
LYCKADE INHOPP Mikael Tellqvist har visat att han vill spela annat än i farmarlaget. Två raka matcher med Toronto har inneburit lika många segrar, men "Tellan" vågar ännu inte hoppas på att få vara kvar.

När Ed Belfour skadade sig kallades Mikael Tellqvist in från kylan i St. Johns. Resultatet hittills är två raka vinster och storspel senast igår natt mot Carolina.

- Vi behövde verkligen vinna men nästa match står nog Trevor Kidd igen, förklarar "Tellan".

Tror du verkligen att du petas trots att ni vunnit två raka när du stått?

- Det är lite annorlunda här. Just nu är jag andramålvakt och då spelar det nästan ingen roll hur bra jag spelar, förklarar Mikael Tellqvist.

Ovissa uppgifter

Inga uppgifter har hittills lämnats om hur allvarligt skadad Belfour är, och Tellqvist själv har inte hört något från managern Pat Quinn.

- Jag får alltid reda på allting genom tidningarna eller genom att titta på tv, säger Tellqvist utan att låta alltför besviken.

Han går bara in för att göra så bra ifrån sig som möjligt så fort han får chansen. Förhoppningarna har han lärt sig att spara.

- Jag försöker att hålla en låg profil och inte ha för höga förväntningar. Jag har blivit besviken så många gånger förut, förklarar Tellqvist.

Och han har hamnat på manager Pat Quinns kontor förut. Är man därinne brukar det innebära att man kan hoppa på planet tillbaks till St. Johns och farmarhockeyn igen.

- Jag har varit där inne fyra, fem gånger och då har det alltid varit för att skickas ner igen, berättar Tellqvist.

Inget VM-spel?

Och alla som hoppas på Tellqvist i VM kanske hoppas förgäves. Han tror att chanserna att Toronto släpper iväg honom är små.

- Jag vill själv men i och med att Belfour varit skadad ganska mycket så är det inte säkert att dom släpper mig även om alla är friska. Dom vill ju ha lite säkerhet, förklarar han.

Den osäkra tillvaron fortsätter ett tag till för Mikael Tellqvist.

Men kanske har han besökt Pat Quinns kontor för sista gången.

Martin Strömberg