- Det har blivit mindre respekt

Foppa har fått nog av det fula spelet i NHL

1 av 3 | Foto: AP
Får mycket stryk Peter Forsberg är NHL:s bästa spelare och får massor med stryk under säsongen. Nu har han tröttnat på jakten på stjärnorna.
HOCKEY

Peter Forsberg har fått nog.

Nu kritiserar han alla de som delar ut fula smällar på NHL:s stjärnor.

- Det är mindre respekt nuförtiden, säger Forsberg till TV4.

Peter Forsberg har fått de senaste säsongerna förstörda på grund av skador. Många har kommit efter hårda och våldsamma påhopp från motståndare.

I år har han det överlägset bästa poängsnittet i NHL, men eftersom han bara spelat 32 matcher han han ingen chans på titeln som NHL:s poängkung.

Ljumske.

Ömmande hälar.

Och en krånglande höft är några av alla de kroppsdelar som Peter Forsberg haft problem med under sin karriär.

Nu börjar kritiken i NHL att växa.

Många, däribland Peter Forsberg, har fått nog av det allt tuffare och råa spelet.

- Spelarna har blivit större och snabbare. Det har blivit värre spel i NHL, säger Peter Forsberg i en intervju med TV4.

Fler tjuvsmällar

Han menar att antalet tjuvsmällar blivit fler de senaste åren och att NHL-lagens stjärnor, som tidigare var fridlysta, ofta är i målsiktet för angreppen.

- Håller man sig en hel match utan att få en tjuvsmäll får man vara glad. Så var det inte förr i tiden, säger Peter Forsberg.

Forsberg, och många med honom, menar att respekten för rent spel är borta.

Vinna är det viktigaste och många spelare skyr inga medel att eliminera motståndare från matchen.

Våldsam tackling

Diskussionen har tagit fart den senaste veckan och intensifieras när Vancouvers lagkapten Markus Näslund fick en brysk tackling i en match mot just Forsbergs Colorado.

TV-bilderna visar att Colorados Steve Moore satsar med våldsam kraft mot Näslund, som inte har pucken vid tillfället. Smällen tar hårt och Näslund faller ihop på isen.

"Hoppas det går bra"

- Moore är inte den typen av spelare som smäller på egentligen. Det var tråkigt med Macke, men vi får hoppas att det går bra för honom, säger Forsberg.

Den senaste rapporten om Markus Näslund säger att han ska vila i en vecka till på grund av hjärnskakningen. Sedan ska en läkare undersöka honom och ta beslut om när Vancouvers lagkapten kan vara tillbaka på isen.

Foppas alla skador

Tomas Ros