Skadorna nära knäcka Toronto

Sundin tillbaka igen - Nieuwendyk borta istället

HOCKEY

Skadorna är på väg att knäcka Torontos drömmar om Stanley Cup.

Natten mot i går var visserligen Mats Sundin tillbaka men målkungen Joe Niuewendyk och Owen Nolan saknades.

Foto: AP
SUNDIN PÅ ISEN Efter fyra matchers frånvaro fanns svensken på isen i förlustmatchen mot Philadelphia. En viktig återkomst om Toronto ska lyckas vända den här matchserien. Speciellt när andra nyckelspelare istället är skadade.

Om Kanada är hockeyns hemland är Toronto huvudstaden.

Och där regerar Mats Sundin.

När Sundin var tillbaka efter skada i gårdagsnattens match pryddes nästan hela Toronto Suns förstasida av den svenske lagkaptenen - trots förlusten.

Visserligen var han tillbaka på isen efter att ha missat fyra matcher, men riktigt i form var han inte efter sin hemlighetsfulla skada i vänster ben.

Sedan slutspelet börjat avslöjar nämligen inte lagen var stjärnorna är skadade. Av rädsla för att motståndarna medvetet ska ta chansen att med ett välriktat slag ta bort de bästa motståndarna från isen.

"Lite rostig"

- Jag var lite rostig efter att ha varit borta i tio dagar, men i övrigt kändes det bra, sa Sundin till Toronto Sun efter matchen.

Sundin gick direkt in i förstafemman och även om han själv antyder att han var rostig dominerade han bitvis isen.

Med knappt fyra minuter kvar av matchen i Wachovia Center i Philadelphia var det nära att Sundin räddat förlängning åt Maple Leafs vid ställningen 1-2.

Med en läcker backhand hittade han en helt fristående Clark Wilm som dock inte lyckades överlista Flyers målvakt Robert Esche.

Men även om Sundin var tillbaka på isen saknades Torontos hittills bäste målskytt i slutspelet Joe Nieuwendyk, 37. I åttondelsfinalen sänkte han Ottawa med hela fem mål. Inte heller här avslöjar Toronto var kanadensaren är skadad.

Dessutom tvingades Toronto klara sig utan en annan matchvinnare - Owen Nolan som är skadad i knäet.

Tuff matchning

Skadorna på nyckelspelarna gör att Toronto, en av huvudfavoriterna till slutsegern i Stanley Cup, tvingas matcha de friska stjärnorna hårt.

Philadelphia har nu 2-0 i matcher. En ledning laget aldrig tappat i Stanley Cups historia de 16 senaste gångerna.

Nästa match spelas i Toronto natten till torsdag svensk tid.

Lars Nilsson