Två mål - Sudden stor hjälte i natt

Toronto utjämnade till 2-2 i matcher - Mats Sundin avgjorde

HOCKEY

Mats Sundin är van med att göra viktiga och matchavgörande mål.

I morse slog han till till, två gånger om dessutom.

Hans Toronto vann matchen med 3-1 och utjänmnade till 2-2 i matcher.

Foto: AP
Målskytt Toronto utjämnade till 2-2 i matcher i natt. Mats Sundin blev stor matchhjälte med två mål.

Samuel Påhlssons kvittering mot Finland i slutminuten i VM-matchen i Ostrava i går fick många att tänka på Mats Sundin, som sänkt Finland vid ett flertal tillfällen.

Men chanserna att han ska frälsa Tre Kronor minskade rejält i natt.

Efter att ha förlorat de två första matcherna i kvartsfinalserien mot Philadelphia låg vägen öppen för att Sundin skulle vara tillgänglig för VM-spel.

Sundin visade vägen

Nu ser det inte ut så längre.

Efter att ha vunnit hemma med 4-1 i onsdags, kvitterade i morse Toronto till 2-2 i matcher efter att ha vunnit med 3-1.

Och det var lagkaptenen Mats Sundin som visade vägen.

Visserligen var han inne på isen när Simon Gagne efter knappt åtta minuters spel snappade upp pucken och sköt 0-1 bakom Ed Belfour.

Men sex minuter var det dags för Mats Sundin. Assisterad av Gary Roberts och Tomas Kaberle klippte "Sudden" till med ett vasst handledsskott som Robert Esche inte kunde ta.

Och i den andra perioden slog Sundin till igen och visade på nytt att han är bäst i hela NHL på att göra matchvinnande mål. Hans 2-1-mål, den här gången med sin backhand, visade vägen för Torontos viktiga seger.

Vann många tekningar

Och det var inte bara med sina mål som Sundin banade väg: Han vann nästan varenda tekning han ställde upp i.

I den tredje periodens inledning fastställde Darcy Tucker slutresultatet till 3-1, bara sekunden efter att Marcus Ragnarsson kommit in efter sin utvisning.

Svenskarna i Philadelphia hade ingen lyckad afton. Marcus Ragnarsson, Mattias Timander och Kim Johnsson var inne på två baklängesmål vardera.

Johnsson, som gjorde sex poäng på de fem matcherna mot New Jersey i den första omgången, var tillbaka på isen efter sin handskada som hållit honom borta från de tre senaste matcherna. I Toronto spelade varken Mikael Renberg eller Calle Johansson.

Nästa match spelas i morgon.

Daniel Brändh