Förbannelsen

Sundin & Toronto på väg ut: Det är inte över än

HOCKEY

Mats Sundin gör sin tionde säsong i Toronto.

För tionde året i rad ser laget ut att missa Stanley Cup-finalen.

- Det är långt i från över. Vi kan fortfarande nå hela vägen, säger Sundin.

Foto: ap
TRIST REPRIS Mats Sundin och Toronto är under hård press - igen. För tionde året i rad ser han och hans Toronto ut att missa Stanley Cup-finalen.Foto: AP

Det verkar vila en förbannelse över Mats Sundin och Stanley Cup.

Efter söndagens stjärnsmäll, 2-7 borta mot Philadelphia, är "Sudden" ännu en gång på väg ur Stanley Cup-slutspelet.

Ingenting verkar hjälpa den poängmässigt störste svensken i NHL genom tiderna.

- Ibland studsar helt enkelt pucken det andra lagets väg, säger Sundin till Toronto Sun.

- För att gå hela vägen måste man få allting att klaffa på en gång. Det räcker inte att en eller två spelare är bra. Hela truppen måste prestera absolut max.

Matchen i Air Canada Centre i natt kan bli säsongen sista. Toronto spelar än en gång med kniven på strupen - ett läge lagets kapten älskar.

- Han (Sundin) är extra betydelsefull i matcher som den i morgon, säger backen Bryan McCabe.

- Han är en stor ledargestalt och Mats har verkligen förmågan att få med sig hela laget. Om Sundin spelar bra, spelar laget bra.

Hemmafördel

Så här långt har matchserien mot Philadelphia slutat med idel hemmasegrar. De två återstående matcherna har Toronto fördel av hemmais.

- Visst finns det saker som talar för oss. Vår fantastiska hemmapublik har lyft oss förr och kommer säkerligen att göra det igen, säger Sundin som vägrar ge upp drömmen om att lyfta den fulsnygga Stanley Cup-trofén.

Salming i "Hall of fame"

Senast Toronto vann Stanley Cup var 1967. Under 16 av säsongerna sedan dess spelade Börje Salming till sig en plats i fansens hjärta. Att han aldrig vann den största av troféer är inget han sörjer.

- Det känns alltid tungt precis när man åkt ur. Men sedan kommer en ny säsong och nya förhoppningar, säger Salming som efter sin karriär belönats med en plats i NHL:S "Hall of fame".

- På något sätt väger det upp att jag aldrig fick någon Stanley Cup-ring. Dessutom tror jag på årets lag. Man är grymt hemmastarka och tar två raka. Efter det kan det mycket väl bära hela vägen.

Suddens tio år i Toronto

Mattias Larsson