Foppa tackar nej till VM

Colorados svenske stjärna ska opereras

HOCKEY

Glöm Peter Forsberg i VM.

Trots att Colorado blev utslaget i morse kommer han att tacka nej till Tre Kronor.

Orsak: han ska operera sin skadade magmuskel.

Foto: AP
LÄMNAR NHL FÖR GOTT? Peter Forsberg lämnar Pepsi Center som en förlorare efter morgonens match och frågan är nu om han spelat sin sista NHL-match. Till VM kommer han i alla fall inte.

Överraskningslaget San José vann med 3-1 i morse och tog hem kvartsfinalserien med 4-2 i matcher.

Men alla förhoppningar om Peter Forsberg i VM är borta, skriver Denver Post.

Däremot kan Mats Sundin fortfarande ansluta till Tre Kronor och VM till en eventuell semifinal på lördag. Toronto förlorade nämligen också i natt och därmed vann Philadelphia matchserien med 4-2.

Natten mot i går åkte Detroit ut och från det laget är bara Tomas Holmström och Nicklas Lidström aktuella eftersom Henrik Zetterberg är skadad i armbågen.

Tre Kronor har två öppna platser kvar i truppen och nu återstår att se vilka som fyller upp dem.

I dagsläget står det alltså mellan Sundin, Holmström och Lidström.

Besked efter kvartsfinalen

Och de två sistnämnda är i alla fall intresserade av att spela.

– Jag är sugen och sätter mig omedelbart på ett flyg om landslagsledningen vill ha mig. Men ingen har hört av sig till mig, så jag kanske inte ens är aktuell, säger Tomas Holmström till Sportbladet.

Tre Kronors assisterande förbundskapten Ulf Dahlén:

– Vi kommer inte att säga någonting innan allt är klart. Det kan låta tråkigt, men vi vill ge truppen som är här lugn och ro inför kvartsfinalen mot Lettland.

Eftersom Sverige bara har sex backar anmälda i VM står en NHL-försvarare högst upp på önskelistan och Nicklas Lidström är drömspelaren ledningen hoppas på. Trefaldige vinnaren av Norris Trophy – priset till världens bäste back– är enligt uppgifter till Sportbladet intresserad av att sätta sig på ett plan till Prag och lördagens semifinal. Tre Kronors ledning meddelar att besked lämnas först efter en eventuell seger mot Lettland i dag.

Fotnot:

Semifinalerna i Stanley Cup: Tampa Bay –Philadelphia och San Jose-Calgary.

aftonbladet.se