Kung Nylander fick prinsessan att jubla

1 av 2
Kronprinsessan Victoria var på plats i Madison Square Guarden och såg Michael Nylander lura bort Devils målvakt Scott Clemmensen.
HOCKEY

NEW YORK

Sverige har inte bara levererat två hockeykungar till Madison Square Garden.

I natt satt en blivande drottning på läktaren.

- Hon gratulerade och tyckte det var roligt att vi vann, säger Michael Nylander efter mötet med kronprinsessan Victoria.

Succémålvakten Henrik Lundqvist har fått otroligt mycket uppmärksamhet under sitt debutår i NHL, men i går fick han varken tid på isen eller i tv. New York Rangers coach - Tom Renney - satsade i stället på Kevin Weekes.

I övrigt var allt som vanligt.

Rangers vann - och en svensk spelade huvudrollen.

Har du tvivlat på Michael Nylander?

Sluta med det.

När 33-åringen efter segern mot New Jersey Devils (3-2 efter straffar) möter Sportbladet på Manhattan är det med ögon som matchar alla neonskyltar. De gnistrar av självförtroende. Ingen trodde på Rangers inför säsongen men med en svensk som tryggar bakåt och en svensk som skrämmer framåt toppar klubben Atlantic Division.

- Jag trivs bra, försäkrar "Nyllet", som om ansiktsuttrycket skulle ljuga.

Får beröm av Jagr

Michael Nylander såg visserligen ut att ha gjort sitt i den andra perioden, då han skadade högerfoten och leddes ut till omklädningsrummet för att röntgas. När plåten  till skillnad från smärtan  sa att allt var okej snörade Nylander på sig skridskorna igen för att till slut sätta en av straffarna. Han kroppsfintade, la över pucken på backhandsidan och lyfte in den bakom Scott Clemmensen i Devils kasse. Ensam fick han Madison Square Garden att explodera.

- Nylander är bra en mot en, är snabb och kan hålla i pucken, berömmer Jaromir Jagr.

- Jag hoppas att folk tycker det i alla fall. Det är lätt att spela med Jagr. Han vill verkligen göra mål. Vårt samarbete kommer att bli bättre och bättre, säger Nylander.

Svensken har fått många fans under säsongens gång och ytterligare en supporter sträckte fram näven i går. Det var när Rangers svenske kung, den äldre, efter matchen mötte kronprinsessan Victoria, som är i New York med pojkvännen Daniel Westling.

- Det märktes att de är intresserade av hockey. Daniel kom ihåg och ville diskutera saker som hänt under matchen. Det var första gången jag träffade dem. De var jättetrevliga, säger Michael Nylander.

Foto: Jerker Ivarsson