Foppa bakom Phillys vändning

Tre assist när Boston besegrades

HOCKEY

NHL:s passningskung Peter Forsberg slog till igen i natt.

Tre gånger om dessutom när Philadelphia svarade för en mäktig vändning i slutminuterna mot Boston.

Foppa är nu uppe i hela 24 assist på 13 matcher.

Foto: LASSe ALLARD
Tre assist i natt.

Med mindre än fem minuter kvar av hemmamatchen mot Boston såg det tungt ut för Philadelphia Flyers. Joe Thornton satte 3–1 för gästerna efter att finländaren Joni Pitkänen drällt med pucken och Boston gick mot segern.

Men Pitkänen fick sin revansch med god hjälp av Peter Forsberg. Pitkänen och Forsberg spelade först fram Simon Gagne till reduceringen och med mindre än halvminuten kvar spelade Foppa vackert fram till Pitkänen som kvitterade.

– Jag visste inte om det skulle bli offside eller inte men jag var tvungen att slå den passen. Jag stod still och Joni kom flygande, så det funkade bra, säger Forsberg till nyhetsbyrån AP.

Och det var inte slut där för den 22-årige finländaren. I förlängningen – den här gången med Forsberg i avbytarbåset – petade han in segerpucken mellan benen på landsmannen Hannu Toivonen.

– Jag förlorade pucken när de gjorde 3–1. Efter det kändes det inte bra. Men jag hade tur, säger en lättad Pitkänen efter matchen.

– Joni är en stor spelare i förlängningen och gör viktiga mål, berömde "Foppa".

Peter Forsberg har nu på sina 13 matcher i Philadelphia gjort fyra mål och 24 assist och toppade efter matchen poängligan i NHL och 32-åringen befäster sin position i toppen av poängligan.

Poängligan – med två svenskar i topp

Daniel Brändh, Daniel Lagerqvist

ARTIKELN HANDLAR OM