Henke – Rangers nya offensiva vapen

Första assisten i NHL i natt: ”Det var ett tag sen senast”

Foto: AP
Poänggivande Henrik Lundqvist stoppar en attack från Tampa Bays Joel Kwiatkowski. Rangers vann matchen - och Henke noterades för ett assist.
HOCKEY

TAMPA BAY

Jagr och Nylander fick inte till det.

Då klev Henrik Lundqvist fram och visade vägen till New York Rangers första mål i bortamatchen mot Tampa Bay Lightning.

– Kul att få en assist. Det var ett tag sedan senast, säger ”Henke” till Sportbladet.

Den svenske supermålvakten visade upp en okänd sida när New York Rangers mötte Tampa tidigt i morse.

Den som framspelare.

Efter elva minuters spel skickade Lundqvist ut pucken till Marcel Hossa, som hittade Ville Nieminen. Finländaren kom helt fri och satte läckert 1–0 bakom Tampa-målvakten John Grahame.

”Trodde inte det skulle bli så öppet

– När de bytte såg jag Hossa och drog iväg pucken. Jag trodde inte att det skulle bli så öppet, säger Henrik Lundqvist.

Det är inte i alla matcher du noteras för flera poäng än självaste Jaromir Jagr?

– Nä, det är kul att få en assist. Jag kommer inte ihåg när jag fick det senast. Det blev inte så många i Frölunda. Här är det lite lättare eftersom det går snabbare.

Lundqvist hade en förhållandevis lugn afton. Rangers var det tyngre, bättre och effektivare laget, men det fanns åtminstone en spelare som svek. Michael Nylander missade två lägen där han i normala fall gör mål med förbundna ögon. Bland annat därför kom avgörandet först i slutperioden, då Rangers gjorde två mål inom loppet av tre minuter.

Borde gjort två mål

– Ja, jag ska åtminstone hänga två baljor i dag. Jag missade säkert tio chanser. Det här skulle vi ha avgjort i den första perioden, säger Michael Nylander. – Men så här är det ibland. Det viktigaste är ändå att laget vinner.

New York Rangers och inte minst Henrik Lundqvist har imponerat stort under säsongen och ligger nu trea i den östra konferensen.

Det ser betydligt mörkare ut för Fredrik Modins Tampa. För Stanley Cup-mästarna var det femte förlusten i följd. Ett så dåligt facit har Florida-laget inte visat upp sedan 2002.

– Det vill sig inte. Vi tar dumma utvisningar och tappar puck på fel ställen. Det är rena dumheter som kostar oss matcherna, säger Fredrik Modin till Sportbladet.

Stefan Holm

ARTIKELN HANDLAR OM