Foppa upp i topp igen – men förlust för Flyers

Duellen med Alfredsson går vidare

Foto: AP
NÄRA AVGÖRA Peter Forsberg är framme och oroar Pittsburghs keeper Marc-Andre Fleury i sudden death. Men svensken fick nöja sig med två målpass den här natten.
HOCKEY

Två nya assist och upp i topp i poängligan.

Men det var också det enda som Peter Forsberg kunde glädja sig åt.

Förlusten mot Pittsburgh (2–3) var Philadelphias andra raka smäll.

– Vi spelade inte särskilt smart, säger Forsberg.

”Foppa”, 32, är NHL:s passningskung.

I natt kom två nya ”mackor” från Philadelphia Flyers omsusade succéförvärv.

Båda målen kom i power play, båda i tredje perioden – och båda gångerna var det finske backen Joni Pitkänen som var sist på pucken.

Forsberg är nu uppe i 27 passningspoäng på 17 matcher och fortsätter han så här är chansen stor att han spränger den magiska gränsen 100 passningspoäng på en säsong.

Jason Spezza, radarkompis med Daniel Alfredsson i Ottawa, är ligan nästa bäste passningsspelare poängmässigt sett. Han står noterad för 23 assist.

Matchen slutade 2–2, men i sudden death avgjorde Pittsburghs superlöfte Sidney Crosby, 18, när han skickade in segerpucken med mindre än en minut kvar.

Crosby har fått en kanonstart på säsongen och står noterade för 24 poäng på 20 matcher. Starkt av Penguins att besegra Flyers borta, speciellt när lagkaptenen Mario Lemiuex saknades på grund av sjukdom.

Peter Forsberg, som nu passerade Daniel Alfredsson i poängligan, kunde dock inte dölja sin besikelse efter matchen.

– Vi spelade inte alls bra. De senaste matcherna har vi varit darriga och har inte spelat speciellt smart hockey, säger han till NHL:s hemsida.

Poängligan i NHL efter nattens matcher

Sportbladet.se ([email protected])