Lundqvist tillbaka mellan stolparna

HOCKEY

Henrik Lundqvist var tillbaka mellan stolparna i sitt NewYorkRangers när man bortabesegrade Atlanta med 6–3 i NHL. Värste konkurrenten Kevin Weeks fick målburen över sig i den tredje perioden och fick lämna isen till förmån för Lundqvist.

Med sex räddningar på kvarvarande 17.58 höll Lundqvist tätt bakåt och beroende på hur allvarlig Weeks skada är talar mycket för att Lundqvist får fortsatt förtroende nästa match.

Bland Rangers målskyttar märktes Michael Nylander som hittade målet för åttonde gången den här säsongen när han stötte in en målvaktsretur fram till 3–1. Nylander assisterade även till ett mål. Jaromir Jagr gjorde också han ett mål och klättrade därmed upp i ensam ledning i skytteligan, den målfarlige tjecken har nu gjort 21 mål totalt den här säsongen.

Vancouver vann hemmamötet med SanJose med 3–2 och programenligt fanns det svenskar med i målprotokollet. Lagkaptenen i Vancouver, Markus Näslund, gjorde sitt 14:e mål för säsongen när han kvitterade till 2–2, 7.11 in på den tredje perioden. Knappt en minut senare spelade bröderna Sedin, Daniel och Henrik, fram kedjekamraten Anson Carter som kunde fastställa slutresultatet till 3–2.

TT-Sportbladet