Här slåss de – för Foppa

Superstjärnan slogs, gjorde drömmål och missade straff

Foto: REUTERS
RÖR INTE MIN KOMPIS Kim Johnsson var en av de spelare som skyndade till när Foppa slogs. Foppa själv ligger i högen av spelare.
HOCKEY

Peter Forsberg stod i centrum när hans Philadelphia i går kväll förlorade borta mot Washington.

Han gjorde ett drömmål, var inblandad i ett stort slagsmål och missade dessutom en straff.

Foppas mål var riktigt snyggt.

I power play spelade finländaren Sami Kapanen pucken bakåt till Peter Forsberg, som sakta, sakta gled mot Washingtons målvakt Olaf Kolzig. Foppa lurade ner tysken på isen och lade sedan pucken iskallt i nättaket.

1–0 till Philadelphia.

I början av andra perioden kvitterade ryske underbarnet Alexander Ovechkin innan det var dags för Peter Forsberg att på nytt hamna i centrum.

Fäktades

Efter en tekning började han och Washingtons Brian Sutherby att fäktas med klubborna och till slut ilsknade Foppa till. Han slog några snabba slag innan båda två gick i isen – med Peter Forsberg överst.

En stjärna rör man inte ostraffat. Flera Philadelphia-spelare rusade till och bland dem fanns Kim Johnsson, som höll undan flera Washington-spelare i tumultet.

Straffläggning

Till slut fick domarna ordning på bråket och både Foppa och Sutherby fick kyla av sig i utvisningsbåset.

Matchen avgjordes först på straffar efter en mållös förlängning. Peter Forsberg slog en av Philadelphias straffar, men han försökte – tillsynes nonchalant – att peta in pucken mellan benen på Olaf Kolzig, som inte hade några problem att stoppa den med ena benskyddet.

I stället avgjorde Washington.

För Philadelphia var det en överraskande förlust. Laget hade inför matchen fem raka segrar och övertygat stort och bottenlaget Washington skulle – på förhand – bli en lätt nyårsmotståndare.

Hitchcock besviken

Tränaren Ken Hitchcock var besviken efteråt.

– Så här döda har vi inte varit på en månad. Jag kan inte ens komma ihåg när vi senast spelade så här dåligt, sa han efter matchen.

Philadelphia förlorade skotten med 37–46 i en händelserik match.

– Vi hade ingen arbetsmoral. Det var deras arbetare som kontrollerade matchen, inte deras stjärnor, fortsatte Hitchcock.

Flyers saknade målkungen Simon Gagne, som däckats av en förkylning.

Patrik Thornéus