Modin skadad

Ordinerad vila - men ingen fara för OS

HOCKEY

Ishockeystjärnan Fredrik Modin är skadad.

Men det ska inte vara någon fara för OS i Turin.

– Jag har lite ont i ljumsken och får vila ett par dagar, säger Tampaforwarden till TT.

Det var i NHL-mötet mot New York Islanders som Tampa Bay Lightnings svenske stjärna tvingades utgå i andra perioden.

– Jag har känt av ljumsken den senaste tiden. Nu gjorde det så ont i varje byte att jag tyckte det var lika bra att kliva av, säger Modin när TT når honom via telefon.

Trots att både Modin och forwardskollegan Rob DiMaio lämnade matchen i den andra perioden lyckades Tampa Bay vinna mot Islanders med 2–1. Martin St Louis avgjorde matchen med ett mål i numerärt underläge med mindre än fem minuter kvar av tredje perioden. Det var Islanders femte raka förlust.

Läkarna har nu ordinerat vila för Fredrik Modin.

– Jag får se om jag kan spela när vi möter Buffalo hemma på torsdag. Det är lite osäkert.

Men någon fara för OS i Turin, som inleds den 10 februari, ska det alltså inte vara.

Nöjd och målfarlig

Modin förde överraskande Tampa Bay till seger i Stanley Cup i de senaste NHL-säsongen. Nu står han på 17 mål efter 40 matcher och tillhör de 25 målfarligaste spelarna i ligan.

– Det är bra. Jag är nöjd. Nu ska jag bara vila i några dagar.

Mattias Norström blev matchhjälte för Los Angeles när han avgjorde hemmamatchen mot Dallas. Den svenske OS-backen satte 3–2 i numerärt överläge i förlängningen. Norström, som spelade några matcher för AIK förra säsongen, gjorde sitt andra mål den här säsongen – och det första övertidsmålet i hans 13-åriga NHL-karriär.

– Vi hade tur som fick ett powerplay i förlängningen, och det är alltid roligt att kunna utnyttja det, sade Norström till nyhetsbyrån AP efter segern.

TT