Lundqvist matchhjälte för New York Rangers

Höll nollan mot Florida

HOCKEY

Backjätten Nicklas Lidström svarade för två mål när hans Detroit bortaslog Nashville i NHL. Båda målen kom till i power play och Lidström har totalt gjort nio mål den här säsongen. Han kvitterade 17.16 in på andra perioden och fastställde slutresultatet till 1–3 efter 13.07 in i den tredje. Mikael Samuelsson assisterade till 1–2-målet.

Peter Forsberg fortsätter hjälpa fram kedjekamraten Simon Gagne till nya framgångar. Duon svarade för ett mål och en assist var när deras Philadelphia besegrade Washington med 3–1. Segern innebar att Philadelphia har tagit poäng i de 14 senaste bortamatcherna. Forsberg satte spiken i kistan när han i tom kasse satte sitt 14:e mål för säsongen, totalt är han uppe i 56 poäng den här säsongen.

OS-reserven Michael Nylander spelade fram till två av Jaromir Jags mål och till Ville Peltonens när New York Rangers slog Florida med 4–0 på lördagskvällen. Henrik Lundqvist vaktade kassen för Rangers, stod för 38 räddade skott och utsågs till en av matchens tre främsta spelare.

Sportbladet –TT