Publiken ratar legendaren - kräver ”Tellan”

Nu petas Belfour, 40 i derbyt

1 av 2
I CENTRUM Mikael Tellqvist tar över i Torontomålet sedan Ed Belfour petats efter svaga insatser. Han stod i centrum för media efter träningen i går.
HOCKEY

TORONTO

Sju raka förluster.

Och nu skriker hemmapubliken i Toronto efter svenske målvakten Mikael Tellqvist.

I natt petar han Ed Belfour och står från start i det heta derbyt mot Montreal.

- Det ska blir riktigt kul. Det har gått bra de gånger jag fått stå, säger Tellan.

Torontos och Kanadas OS-coach Pat Quinn har fått vika sig för kritiken.

I senaste matchen mot Buffalo byttes veteranen Ed Belfour ut efter 1-4 och Mikael Tellqvist kom in. Då kom också kvällens största jubel.

- Det var naturligtvis roligt att höra. Men det är alltid svårt att komma in så där helt ouppvärmd. Därför ska det bli skönt att få stå från start, säger Tellan.

"Lite jobbigt"

Men det har varit en frustrerande tid på bänken, då 40-årige veteranen Ed Belfour haft stora problem. Han har inte släppt in fler mål per match i snitt (3,45) sedan första NHL-säsongen i Chicago.

Samtidigt har Tellqvist ett klart bättre snitt på de 13 matcher han fått stå - 2,69 mål per match.

- Det har varit lite jobbigt, när jag bara fått spela en gång varannan vecka. Men jag har accepterat min roll som andremålvakt.

I OS är Tellan också andremålvakt bakom Henrik Lundqvist - något han är medveten om.

Men i kväll får Tellan chansen i Torontomålet mot formsvaga Montreal.

Sundin stannar

Hela Toronto går och väntar på att förlustraden på sju matcher ska brytas. Just nu är det fritt fall i tabellen och Toronto har rasat under slutspelsstrecket.

Frågorna var många efter gårdagens träning och Tellan var en av dem som hamnade i centrum. Han är den alla hoppas ska vända trenden.

Lagkaptenen Mats Sundin är den andre nyckelspelaren. Trots senaste smällen mot Buffalo (4-8), var Sudden klart bäst på isen.

Spekulationerna om att Sudden skulle vara på väg bort från Toronto stämmer dock inte.

- Nej, nej, jag vet inte vad det kommer ifrån. Jag har aldrig ens tänkt tanken att lämna Toronto. Jag vill avsluta karriären här, säger Sudden bestämt.

Fortsätter Torontos fall kan det vara bingo för förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson. Då skulle Mats Sundin, Mikael Tellqvist och Alexander Steen vara tillgängliga för spel i Tre Kronor både för Sweden Hockey Games och VM.

Målvaktsmatchen i Toronto

Mats Wennerholm