...men här gör Tre Kronor succé

Tio poäng av NHL-svenskarna i natt

HOCKEY

Frågan var om Tre Kronors stjärnor skulle vara ringrostiga efter firandet av OS-guldet. Nej är svaret. Natten mot torsdagen svensk tid gjorde spelare som var med i Tre Kronor under OS sammanlagt tio poäng i NHL-ishockeyn.

Foto: REUTERS
Peter Forsberg noterades för en assist i nattens match mot New Jersey. Dessvärre missade han sin straff – vilket gjorde att Philadelphia förlorade.

Svenskarna som avgjorde OS-finalen för Tre Kronor spelar till vardags i Detroit. De vilade när Detroit förlorade mot San Jose med 5–1 natten mot onsdagen svensk tid. I nattens 2–0 seger mot Anaheim var de tillbaka och spelade avgörande roller. Tomas Holmström gjorde 1–0 framspelad av Henrik Zetterberg. ”Zäta” gjorde sedan själv 2–0 assisterad av Holmström och guldfixaren Nicklas Lidström. Även guldmedaljörerna Niklas Kronwall och Mikael Samuelsson spelade mot Anaheim.

Daniel Alfredsson anlände senare än sina lagkamrater i Ottawa till bortamatchen mot Pittsburgh. Det hindrade honom inte från att göra ett mål och spela fram till ett annat. Alfredsson är främste svensk i NHL:s poängliga med 35 mål och 40 assist. Trots att matchen var Alfredssons nionde på 15 dagar på två kontinenter kände han sig inte dålig.

– Jag sade till mig själv att försöka att inte tänka på det allt för mycket. Jag kände mig inte dålig, inte super heller, men ganska bra, sade Alfredsson till NHL:s officiella hemsida efter matchen.

Ottawa slog Pittsburgh med 4–3 efter att ha haft en 4–0-ledning.

Peter Forsberg noterades för en assist när hans Philadelphia föll mot NewJersey med 2–1 efter straffar. I straffläggningen lyckades dock inte ”Foppa”. Hans skott smet utanför Martin Brodeurs kasse.

Per-Johan Axelsson noterades för en assist i Bostons 4–3 förlust mot Carolina. Senare skadade ”Pebben” sitt vänstra knä och utgick i andra perioden. Det är några timmar efter matchen oklart hur allvarlig skadan är.

Superfakta

TT