Foppa het när Flyers bröt förlustsviten

”Hade varit tufft om vi förlorat”

HOCKEY

När Peter Forsberg levererar – då vinner Philadelphia.

Foppa gjorde ett mål, en assist och spelade en av huvudrollerna i straffläggningen när Flyers slog Montreal med 5-4 i natt.

– Det hade varit tufft om vi förlorat den här matchen. Det var härligt att vi fick med oss två poäng, sa ”Foppa” till AP.

Foto: AP
Peter Forsberg trycks ner av Montreals Christopher Higgins.

Efter fyra raka förluster var det ett pressat Philadelphia som tog emot Montreal hemma i Wachovia Center i natt.

Peter Forsberg gjorde sitt 16:e mål för säsongen när han gav hemmalaget ledningen i mitten av den andra perioden. Svensken spelade senare även fram till Eric Desjardins 3–1-mål.

Flyers såg ut att gå mot en säker seger, men matchen gick till straffar efter att Philadelphia tappat en 4–2-ledning under tredje periodens sista fem minuter.

Foppa visade kyla

I straffläggningen kopplade bortalaget greppet när Mike Ribeiro, 26, överlistade Robert Esche, 28 och Flyers var på väg mot ännu en förlust.

Återigen klev Peter Forsberg in i handlingen. Foppa höll sig kall och satte hemmalagets näst sista straff innan Petr Nedved, 34, avgjorde med ett backhandsskott bakom Cristobal Huet, 30.

– Vi lät dem komma tillbaka i matchen på slutet. Vi gjorde ett par misstag, jag tog en dum utvisning. Det var en dålig avslutning på matchen men det var i alla fall skönt att få en seger. Vi kan bygga från det och inte bry oss så mycket om hur vi vann, sade Forsberg till Philadelphia Inquirer.

Segern innebar att Philadelphia äntligen tog poäng efter att ha förlorat de fyra senaste matcherna.

???

I NewYork var Henrik Lundqvist tillbaka i Rangerskassen efter OS-uppehållet. Rangers förlorade dock mot Carolina med 2–1. Carolinas Niclas Wallin spelade fram till det avgörande 2–1-målet som gjordes av Justin Williams.

???

Niclas Hävelid gjorde en assist när hans Atlanta besegrade Florida. Matchen slutade 4–3 efter straffar.

Mer om NHL:

Pierre Bokvist, Stefan Mellerborg ([email protected])