Sundin kvar i Toronto – trots rykten

”Det kommer alltid finnas såna rykten”

HOCKEY

NHL:s transferfönster har stängt och Mats Sundin spelar fortfarande kvar i Toronto.

Trots spekulationer i ligan om att klubben borde ha tradat sin stora stjärna – som en ren tacksamhetsgest.

- Spelar du i ett lag som inte når slutspel kommer det alltid att finnas såna rykten, säger Sundin till Toronto Sun.

I natt ställs Mats Sundins Toronto mot regerande mästarna Tampa Bay i en ny, viktig match i jakten på en slutspelsplats för Maple Leafs.

Toronto – just nu ett lag utan en av de åtråvärda play off-platserna - har vid tiden runt den sista transferdagen omgetts av branschrykten om att klubbledningen skulle välja att trada bort Mats Sundin, för att ge trotjänaren en ärlig chans att vinna den titel han så länge kämpat för.

Efter 12 säsonger i klubben saknar Sundin fortfarande en Stanley Cup-ring, och Maple Leafs ser inte heller i år ut som ett mästarlag.

Veteraner är nyckelspelare

”Sudden” själv viftar bort spekulationerna.

- Spelar du i ett lag som inte når slutspel kommer det alltid att finnas såna rykten, men jag har alltid känt att jag vill tillbringa resten av min karriär som en Toronto-spelare – och jag är glad att klubbledningen anser att vi fortfarande har en chans.

Under en intensiv klubbytesperiod skickades inga av Torontos äldre stjärnor bort från laget.

- De gjorde sig inte av med oss veteraner, och det är nyckelspelare om du vill ha en möjlighet att vinna. Ledningen visade att det tror på oss och nu är det upp till oss att visa att vi kan ta oss till slutspel, säger Sundin till Toronto Sun.

Anders Burström