Foppa: Vi gör ingenting

Superstjärnan sågar Flyers inställning

HOCKEY

Fem förluster på de sju senaste matcherna.

Då reagerade Peter Forsberg mot den dåliga inställningen hos sina lagkamrater i Philadelphia.

– Vi åker inte skridsko, vi tacklar inte – vi gör ingenting, sade en upprörd Forsberg i samband Flyers senaste lågvattenmärke, 0–2 mot NHL:s sämsta klubb Pittsburgh.

Det är inte bara Philadelphia som det går snett för. Faktum är att toppen har blivit botten i Atlantic Division.

Precis som Peter Forsberg har Henrik Lundqvist och hans New York Rangers haft det tungt efter OS-uppehållet. Rangers har förlorat fem matcher i rad.

För Philadelphia var 0–2 mot Pittsburgh andra raka förlusten och den femte på sju matcher efter OS-uppehållet.

Peter Forsberg har en nyckelroll i Flyers och brukar ofta vara kritisk mot sig själv. Att han är det mot sitt lag tillhör ovanligheterna. Forsbergs uppmärksammade sågning kom timmarna före lågvattenmärket mot Pittsburgh. Tränaren Ken Hitchcock har inte haft mycket att glädjas åt mot slutet – men var nöjd med Foppas höjda tonläge och hoppas att det ska ge effekt.

– Min förhoppning är att det kommer att få en lysande effekt. Det är sånt här vi behöver, folk som säger sin mening om vad som måste förändras, sade Hitchcock till Philadelphia Daily News efter Pittsburgh-matchen.

En tröst är också att New York Rangers, konkurrenten om segern i Atlantic division, har ännu sämre form. Söndagens förlust mot Atlanta med 2–3 var lagets femte raka och Rangers söker efter den form som gjorde laget så framgångsrikt före OS-uppehållet.

– Vi söker. Vi har inte lyckats få i hop det som före uppehållet, konstaterade han.

Rangers leder divisionen två poäng före Philadelphia och divisionssegraren rankas automatiskt bland de tre bästa lagen i Eastern Conference. Flyers dåliga form innebär att laget är nere på femte plats och inte ens får en eventuell sjunde match på hemmaplan i första omgången av slutspelet.

Sportbladet.se-TT