Foppa tillbaka – då vann Flyers

Foto: Reuters
Avgjorde Peter Forsberg till höger i duell med New Jerseys Colin White. Foppa gjorde ett mål och ett assist när hans Philadelphia vann i natt.
HOCKEY

Tillbaka efter skadan – och matchvinnare direkt.

Peter Forsberg svarade för ett assist och det matchavgörande målet när Philadelphia i natt besegrade New Jersey med 2-1.

Peter Forsbergs comeback märktes direkt på Philadelphias spel. Forsberg spelade fram till Simon Gagnes 40:e mål för säsongen och gjorde sen 2-0-målet i den andra perioden.

Spelade med specialskydd

Forsberg fick en lättare knäskada i matchen mot Tampa Bay för en knapp vecka sedan spelade med ett skydd, som han hoppas kunna plocka av i god tid före slutspelet.

För Philadelphia var nattens match mot New Jersey en liten uppvärmning inför den viktiga matchen mot New York Rangers.

- Vi måste spela lite bättre i New York jämfört med hur vi spelade i kväll. Det kommer att bli en tuffare match än vad det var i kväll, sa Forsberg till AP.

Niittymäki imponerar

En som spelar på topp i Philadelphia är målvakten Antero Niittymäki. Den finländske OS-målvakten utmanar Robert Esche på allvar om att vara den målvakt coachen Ken Hitchcock ska satsa på i slutspelet.

- Jag har gott om tid att göra mitt val. Vi har två målvakter som både spelarna och vi coacher har förtroende för. Det är unikt för oss och jag känner inte några problem att ställa den ena eller den andra. Jag kommer att göra ett val senare och sen satsa på en av dem, sa Hitchcock.

Patrick Kipler ([email protected]), Rickard Westman

ARTIKELN HANDLAR OM