Hedström straffade Colorado i sudden

Från bänken till matchvinnare: ”Det är stort”

Foto: AP
Avgörandet Anahiems Jonathan Hedström sätter straffen mellan benen på Colorado-målvakten Peter Budaj.
HOCKEY

I söndags var Jonathan Hedström bänkad.

I natt blev han matchvinnare när Anaheim besegrade Colarodo med 5-4.

- Det är stort eftersom vi kom tillbaka från 4-1. Det ger hela laget en hel del självförtroende, säger matchvinnaren Hedström till AP.

Avgörandet kom med 1.38 kvar av förlängningen – på straff. Målet var Hedströms femte matchvinnande och det 13:e totalt i år – och det första på straff i NHL-karriären.

Den förre Timrå-spelaren fick en lysande passning av Scott Nidedermayer och blev helt fri men blev nerdragen. Hedström tog hand om straffen och satte den mellan benen på Peter Budaj i Colorado-buren.

Bänkad i söndags

Anaheims coach Randy Carlyle var besviken på Jonathan Hedströms insats mot Chicago och bänkade honom i matchen mot Phoenix i söndags. Ett drag som lönade sig inatt. Hedström jobbade hårt och tog petningen på bästa sätt.

- Jag var missnöjd med hans inställning och hur han spelat på slutet och ville väcka upp Hedström genom att bänka han, sade Carlyle till Fox News.

Colorado Avanlanche ledde matchen mot Anaheim Mighty Ducks med 4-1 efter halva matchen. Men Anaheim gjorde en stark upphämtning och kvitterade och tog matchen till förlängning.

Anaheim ovanför strecket

– Bryz (målvakten Ilja Bryzaglov) spelade väldigt bra efter de att han kom in. Det var roligt att vara en del av den här vändningen, säger Hedström.

I och med segern ligger Anaheim nu uppe på sjätte plats i NHL:s Western Conference, tre poäng ovanför slutspelsstrecket.

Det enda Colorado kan glädjas åt i matchen är rekordet att de nu har gjort mål i den första perioden i 88 raka matcher.

Jörgen Källström