Sundin i målform – men Tellqvist petad

Foto: AP
SÄSONGSDEBUT Jean-Sebastian Aubin petade Mikael Tellqvist i Toronto-kassen i natt och vann direkt i debuten.
HOCKEY

Mikael Tellqvist tid som förstemålvakt blev kort.

I natt fick svensken lämna plats för Jean-Sebastien Aubin – som blev en vinnare direkt.

Efter Ed Belfours skada har Toronto-coachen Pat Quinn gått ut och sagt att Mikael Tellqvist, 26, är lagets givne förstemålvakt resten av säsongen.

– Han har sagt att jag får spela hur mycket jag vill, sa Tellqvist i helgen.

Men efter att ha fått starta i åtta raka matcher var det dags för ”Tellan” att nöta bänk igen.

Seger mot Devils

Jean-Sebastien Aubin, 28, gjorde säsongsdebut och räddade 35 skott när Toronto besegrade New Jersey Devils med 4-3. Aubin - som tidigare spelat sex säsonger med Pittsburgh Penguins - har spenderat större delen av säsongen med AHL-laget Toronto Marlies.

- Jag visste att jag skulle få en ny chans någonstans om jag fortsatte att jobba hårt. Jag var rejält uppumpad efter slutsignalen, sa en nöjd Aubin till AP.

- Vi kommer alla ihåg att han hade en mycket bra tid med Pittsburgh, sa Maple Leafs coach Pat Quinn.

Sju poäng efter

Segern innebär att Toronto fortfarande är sju poäng efter Montreal Canadiens - som ikväll vann mot Penguins - i Eastern Conference. Devils - som förlorat fyra av sina fem senaste matcher - dominerade den tredje perioden, men lyckades inte kvittera trots flera bra chanser. Mats Sundin, 35, nådde 20 mål för 15:e gången i sin NHL-karriär. "Sudden" har aldrig gjort färre än 23 mål som han noterade sin rookiesäsong 1990-91 med Quebec Nordiques och i sin första säsong med Toronto Maple Leafs 1994-95 - som var kort på grund av en lockout.

Stefan Mellerborg ([email protected]), Pierre Bokvist