Jagr ”gav bort” mål – missade rekord

”Jag var aldrig på pucken”

HOCKEY

Med 48 sekunder kvar av den andra perioden gjorde Jaromir Jagr, 34, 2-1 för sitt NY Rangers mot NY Islanders – och därmed sitt 53:e mål för säsongen, nytt klubbrekord.

Trodde alla – utom Jaromir Jagr.

I periodpausen korrigerade han själv domslutet och får därmed vänta ytterligare nån dag på rekordet.

Foto: AP
"Det var inte jag" Jaromir Jagr i diskussion med en av domarna i mötet med NY Islanders.

Jagr fick en stående ovation från publiken i Madison Square Garden när speakern utannonserade att den tjeckiske superstjärnan passerat Adam Graves 52 mål från 1993-94.

Men Jagr var aldrig på pucken – och åkte själv fram till domaren i periodpausen och korrigerade målet.

- Jag sa att jag aldrig touchat pucken och att det alltså inte var mitt mål. Tänk om de hade givit mig målet och att jag nu fått stå och svara på era frågor om målet om och om igen, sa Jagr till AP.

Istället fick Martin Straka målet. Samme Straka fastställde slutresultatet till 3-1 i den tredje periodens mitt.

- Jag försökte passa Jagr eftersom de (publiken) brukar bua när jag gör mål. Efteråt sa jag till Jagr att behålla målet, jag ville ju inte höra dem bua igen, sa Straka.

En som gärna behöll sitt mål var i alla fall Jarkko Immonen. Finländaren svarade för sitt första NHL-mål efter att ha blivit uppkallad från farmarlaget tidigare under dagen.

Kevin Weekes ersatte fortsatt skadade Henrik Lundqvist och gjorde det bra. Weakes noterades även för en assist till Rangers 3-1-mål.

Rickard Westman, Patrick Kipler ([email protected])