Nytt mål av ”Sudden” – Toronto närmar sig

"Bara" tre poäng efter Tampa Bay i jakten på den sista slutspelsplatsen i Eastern Conference

1 av 2 | Foto: AP
Målskytt igen Mats Sundin gjorde mål för fjärde matchen i rad och är på väg att göra det som för några veckor sedan såg omöjligt ut. Att ta Toronto till slutspel.
HOCKEY

Mats Sundin fortsätter göra mål – och Toronto fortsätter att vinna. I natt blev det seger i förlängning med 4-3 borta mot New York Islanders.

Och nu har Maple Leafs på allvar häng på den sista slutspelsplatsen i Eastern Conference.

Toronto är "bara" tre poäng efter Tampa Bay när båda lagen har tre matcher kvar att spela. Den största anledningen till att laget från Kanada fortfarande är med i slutspelskampen är målvakten Jean-Sebastien Aubin, 28, som verkligen tog chansen när Mikael Tellqvist, 26, vek ner sig. Aubin är obesegrad i sina nio matcher.

- Han ordnar två poäng åt oss varje gång, sa Darcy Tucker, 31, - om Aubin - till AP.

Stajan avgjorde

Matthew Stajan, 22, satte det viktiga segermålet med 1.08 kvar av förlängningen.

- Varje gång man gör mål i förlängningen så känns det härligt. Det här var troligen min viktigaste match i NHL, sa matchhjälten Stajan - som även fick ett mål bortdömt i den andra perioden.

Mats Sundin, 35, gjorde mål för fjärde matchen i rad, 2-2 i den andra peridoen, och har verkligen kommit igång efter OS-guldet. Alexander Steen, 22, passade fram till två mål och är uppe i 25 assist denna säsong. Robert Nilsson, 21, gjorde mål för Islanders - målet var hans sjätte för säsongen.

Stefan Mellerborg ([email protected]), Pierre Bokvist