Inget slutspel för Vancouver

HOCKEY

San Jose Sharks satte ett nytt klubbrekord när laget tog sin sjunde raka seger, men det viktigaste med resultatet i HP Pavilion var att Vancouver Canucks missar slutspelet.

Canucks hade chansen då man var i ledningen inför den tredje perioden, men misslyckades och var som sämst när det gällde som mest. Nils Ekman, 30, kvitterade till 1-1 i den första perioden - målet studerades dock länge av videodomaren innan det kunde konstateras att Ekman inte hade sparkat in pucken i mål bakom Alexander Auld, 25.

- När vi gjorde vårt tredje mål så trodde jag att det här skulle bli vår kväll, men när dom kvitterade så syntes det att dom fick mer självförtroende och hela arenan lyfte, sa Vancouvers coach Marc Crawford till AP.

Rullgardinen för Canucks drog ner när backen Matt Carle, 21, satte 4-3 med mindre än nio minuter kvar av matchen. Joe Thornton, 26, noterades för tre målgivande passningar och är uppe i delad ledning med New York Rangers Jaromir Jagr, 34, i NHL:s poängliga. Jonathan Cheechoo, 25, gjorde två mål - 53 totalt - och jagar Jagr som leder NHL:s målliga med 54 gjorda mål.

Stefan Mellerborg ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM