”Foppa” tillbaka som vinnare

En assist för stjärnsvensken när Philadelphia slog New York Rangers

HOCKEY

Peter Forsberg var tillbaka på isen igen efter sin ljumskskada och började med att spela fram Mike Knuble till 1-0.

Philadelphia spelade sedan bort ett håglöst New York Rangers med 4-1 och håller därmed kampen om Atlantic division vid liv.

– Vi är en poäng bakom dem och har en match mindre spelad, så det ser ganska bra ut, sa Forsberg efter segern.

Efter drygt åtta minuter fick ”Foppa” pucken till vänster i Rangers zon i ett två mot ett-läge. Svensken fick ner försvararen och flippade sedan över pucken till Knuble som kunde raka in 1-0.

Förstakedjan som också innehåller Simon Gagne, snurrade friskt med Rangers men det var ändå Flyers som lag som vann toppmatchen. Grek-amerikanen Niko Dimitrakos spelades fram av Umberger till 2-0 och fjärdekedjan stod även för 3-0 då Umberger själv hittade nätet efter kontring.

Lundqvist siktar på tisdag

Petr Nedved spädde på mot sitt gamla lag innan Marcel Hossa reducerade till 4-1 i powerplay.

Philadelphia är nu bara en poäng efter Rangers och har dessutom en match mindre spelad. Vinner Philly sina två återstående matcher vinner man också Atlantic Division och blir därmed trea i Eastern Conference inför slutspelet.

– Jag tycker att vi visade alla att vi kan spela bra hockey i 60 minuter, menade Forsberg.

För att vara en kamp om hemmafavör i slutspelet såg Rangers oroväckande lojt ut. Michael Nylander spelade inte med sina radarkamrater Jaromir Jagr och Martin Straka och ingen av essen var speciellt framträdande.

I Rangers saknades skadade Henrik Lundqvist som siktar på comeback på tisdag.

Daniel Lagerqvist