Sundin: Vi kan bara skylla på oss själva

Toronto missar slutspel – för första gången på åtta år

Foto: AP
TUNGA INTERVJUER Torontos lagkapten Mats Sundin möter pressen sedan det blivit klart att Maple Leafs missar slutspelet för första gången på åtta år.
HOCKEY

Toronto missar Stanley Cup-slutspelet för första gången på åtta år.

Trots nattens 5-1-seger hemma mot Ottawa försvann allt hopp när Tampa Bay samtidigt slog Carolina efter förlängning.

– Vi kan bara skylla på oss själva, säger svenske kaptenen Mats Sundin.

Efter en miserabel start på 2006 har Toronto gått otroligt stark på slutet. Sedan tredjemålvakten Jean-Sebastien Aubin tog över efter Mikael Tellqvist har Maple Leafs gått från ett hopplöst läge till att på allvar slåss om slutspelsplatserna.

I natt blev det en ny övertygande seger mot topplaget och rivalen Ottawa. När spelarna lämnade isen fanns det fortfarande ett litet hopp kvar, men när laget i omklädningsrummet tittade på slutminuterna i Tampa Bays segermatch på TV stod det klart att hoppet var över.

- Vi har spelat bra, men vi kan inte skylla på någon annan än oss själva. Vi började att spela bra alldeles för sent, sa lagkapten Mats Sundin, 35, till AP.

Den svenske stjärnan har burit Toronto på sina axlar de senaste veckorna.

I natt blev det ett nytt mål när "Sudden" satte 4-0 i powerplay.

Det är första gången på åtta år som klassiska Toronto missar Stanley Cup-slutspelet.

Hyllade sitt lag

– Det känns som att få hjärtat utslitet. Man lever för att få spela slutspel. Vid sidan av barn och familj finns det inget bättre än att vinna en playoff-match, säger forwarden Darcy Tucker.

Coachen Pat Quinn hyllade sitt lag efter nattens seger.

– Jag är stolt över killarna, de gav aldrig upp. Men det är vi själva som styr vårt öde, konstaterade Quinn.

Direkt efter att Toronto missat chansen att gå till slutspel om Stanley Cup, meddelade Mats Sundin definitivt att han tackat nej till en inbjudan att spela VM med Tre Kronor.

– Jag kommer inte att spela VM. Jag har meddelat den svenska lagledningen det, och det finns inte en chans att jag ändrar mig, säger han.

Läs också:

Pierre Bokvist