Svenskar bakom Detroits kvittering

Nicklas Lidström gjorde sitt första mål i slutspelet

HOCKEY

Detroit Red Wings har kvitterat till 2-2 i matcher mot Edmonton Oilers i Stanley Cup-slutspelets åttondelsfinaler. Matchen slutade 4-2 till Detroit efter tre svenskmål.

– Vi var tålmodiga och väntade på att chanserna skulle dyka upp, säger målskytten Nicklas Lidström.

Foto: Reuters
Kvitterat Tomas Holmström jublar tillsammans Pavel Datsyuk – och de hade anledning. I natt vann de med 4-2 mot Edmonton, därmed är det utjämnat till 2-2 i matcher i åttondelsfinalerna.

När Fernando Pisani gav hemmalaget ledningen 7.22 in i den första perioden såg det tungt ut för Detroit. Underläge med 2-1 i matchserien och en mardrömsstart i Rexall Place i match fyra. Gästerna skulle dock kvittera och gå förbi, till stor del tack vare lagets starka svenskkoloni.

Zätas fjärde power play-mål

Tomas Holmström kvitterade i power play drygt sex minuter efter Edmontons ledningsmål och innan periodpausen spelade Niklas Kronwall fram Robert Lang till 2-1.

Edmonton gjorde 2-2 i mittenperioden innan Detroit återtog initiativet i period tre. Nicklas Lidström sköt 3-2 i power play 6.44 in i slutperioden innan Henrik Zetterberg avgjorde tillställningen med fyra minuter kvar.

Målet var Zätas fjärde i slutspelet i år. Samtliga mål har kommit i power play.

”Skönt se den gå in”

För Lidström var 3-2-målet backens första fullträff i årets slutspel.

– Vi hade många skott och det var skönt att se den gå in. Vi var tålmodiga och väntade på att chanserna skulle dyka upp, sade Lidström till Canal+ efter matchen.

Den svenske veteranbacken sade också att han var speciellt nöjd med lagets spel i andra perioden, då Detroit ”dödade” ett flertal utvisningar.

Jim Jaber

ARTIKELN HANDLAR OM