Ottawa vidare till kvartsfinal

Regerande mästarna Tampa Bay utslaget

HOCKEY

De regerande Stanley Cup-mästarna är utslagna ut årets slutspel. Tampa Bay kunde inte få stopp på Daniel Alfredssons Ottawa – och speciellt inte tjecken Martin Havlat, 25.

Havlat gjorde mål i samtliga matcher, i natt svarade han för ett mål och en assist och var den avgörande faktorn mellan lagen.

- Det här var steg ett, konstaterade Havlat för AP efter segern.

Havlats mål för kvällen betydde 3-1 i den andra perioden. Tampa lyckades smyga närmare genom Brad Richards 3-2-mål i slutet av andra perioden och jagade kvittering under slutperioden. Laget fick chansen i power play på slutet, men lyckades inte ta matchen till förlängning.

”Skönt att vi kunde avgöra”

För Ottawas back Wade Redden var matchen en extra påfrestning. Bara dagen innan match var Redden med om att begrava sin mamma som gått bort på grund cancer. Trots det spelade han på topp och svarade bland annat för två assists. Wade Redden stöttades av sin pappa och bror som fanns på plats för att se matchen.

- Alla är lite stolta, inklusive jag själv. Det känns skönt att vi kunde avgöra den här serien i kväll och att min pappa och bror finns på plats känns extra skönt, sa Redden.

”Ottawa är ett bra lag”

Tampas Brad Richard var stor i motgångens stund.

- Jag har precis spelat klart mot dom och gillar dem inte just nu, men jag måste säga att dom har många bra hockeyspelare. Jag hoppas att en kille som Wade Redden nu får chansen att vinna Stanley Cup, speciellt med allt som hänt honom nyligen. I kväll visade han vilken stor idrottsman han är när han spelade på topp trots sin sorg. Ottawa är ett bra lag, sa Richards

Patrick Kipler ([email protected])