Nashville föll – utan Foppa

Bill Guerin gjorde matchens enda mål

Foto: AP
enda målet St. Louis Bill Guerin jublar efter att ha överlistat Nashvilles målvakt Chris Mason.
HOCKEY

Ett dygn efter att Peter Forsberg lämnade Philadelphia Flyers och blev klar för Nashville Predators gick hans nya lagkamrater mållösa av isen i Scottrade Center i St Louis. Foppa spelade inte i bortamatchen mot St Louis Blues, men väntas debutera när Predators tar emot Minnesota Wild på hemmaplan under lördagskvällen.

Coachen Barry Trotz hävdade att förlusten absolut inte berodde på att spelarna var ofokuserade på grund av Foppa-affären, en affär som gav eko i hela hockeyvärlden.

– Vi är mycket glada över att få honom till laget, men vi är tillräckligt mogna för att inse att vi måste fortsätta att jobba hårt, sa Trotz till AP efter matchen.

St Louis Blues har haft oerhört svårt för Nashville Predators under senare år och förlorat 14 raka matcher innan kvällens efterlängtade 1-0-seger. Målet kom med 53 sekunder kvar av den andra perioden efter att Bill Guerin elegant tagit sig fram på vänsterkanten och överlistat målvakten Chris Mason med ett skott i det bortre hörnet. Blues och målvakten Manny Legace hade tur flera gånger under matchen och gästerna träffade målramen inte mindre än tre gånger genom Vitaly Vishnevski, David Legwand och Paul Kariya. Nollan var Legaces femte för säsongen och 18:e totalt.

Allt om Foppas övergång:

Stefan Mellerborg ([email protected])