Henke spelar under hot

Motståndare lovar ”köra över” svensken i nattens NY-derby

HOCKEY

NEW YORK

I natt spelar Henrik Lundqvist under hot.

New Jersey Devils-busen Cam Janssen har lovat att köra över honom.

– Jag har sagt åt honom att han är välkommen att försöka, skrockar Rangers svenske stjärna inför vinterns hetaste NHL-derby.

Foto: AP
Henrik Lundqvist i hetluften under tisdagens heta möte med rivalerna New Jersey.

Det var under tisdagens glödheta derby på Continental Airlines Arena mellan New Jersey Devils och New York Rangers Henrik Lundqvist blev föremål för hårdföre Cam Janssens hotelser.

Rangers obetalbare provokatör Sean Avery hade just dunkat Devils helige ko till keeper, Martin Brodeur, i backen och Janssen törstade efter vedergällning.

– Han stod upp i båset och gapade om att han skulle köra över mig, berättar Henrik.

Som inte var sen att replikera.

– Jag skrek tillbaka att han var välkommen ner och försöka.

Inget hände, men redan i natt går Devils och Rangers i clinch igen på Madison Square Garden – och ”Kung Henrik” är beredd.

– Såna där psykningar ingår visserligen i spelet här borta, men man vet aldrig, det kan hända något i den här matchen. Jag får vara vaken.

Det kvicka returmötet i slaget om Hudson-floden lovar överhuvudtaget att bli minnesvärt. Känslostormarna från den fantastiska inledningmatchen lär knappast ha mojnat på mindre än två dygn

– Det ska bli en väldigt rolig match att spela. Det är hett mellan oss nu. Bara vi kan se till att vinna också. Det är 22 matcher kvar att spela och vi behöver troligen vinna 15 för att gå till slutspel, säger ”Henke”.

Först har han dock Cam Janssen att besegra...