Ny, tung derbyförlust för Henkes Rangers

Föll efter straffar i natt

HOCKEY

NEW YORK

Andra kanonmatchen mot Jersey på två dagar.

Och andra knappa förlusten...

Nu har New York Rangers sorg.

Foto: PONTUS HÖÖK
Tungt, Henke Henrik Lundqvist och hans Rangers förlorade prestigemötet med New Jersey på straffar. Här släpper Henke in den avgörande straffen efter att pucken (inringad) träffat målvaktens axel och gått in i mål.

Nej, det är inte blott frustration Henrik Lundqvist och hans lagkamrater känner efter den här veckans dubbeltorsk mot ärkerivalerna från andra sidan Hudson-floden.

Det är ren olycka.

Laget har i två draman med en nerv och intensitet som fått hela New York att kippa efter andan spelat säsongens mest formidabla hockey; snabb, aggressiv, fantasifull och uppoffrande.

Likafullt har det blivit förlust.

I natt, inför läktarsektioner satta i brand, var det...ja, hjärtslitande. Blåskjortorna gick efter nära nog konstant tryck i Devils-zonen upp till en 2-0-ledning och såg sen ut att kontrollera tillställningen.

Utnyttjade Rangers backar

Men den omutligt malande maskinen från ”The Garden State” gjorde som vanligt; inväntade de fatala misstag någon i Rangers bräckliga backuppsättning alltid begår – och högg direkt.

13.34 in i andra klappade Brynäs-bekante Brian Rafalski på ett skott som via särskilde klumpedunsen Marek Maliks klubbspets gick in till 1-2 – och 12.47 in i sista tryckte särskilde Rangers-dödaren Zach Parise tryckt in en retur han inte borde ha fått vara i närheten av.

Därpå följde, som i nästan varenda match i nattens löjligt dramatiska NHL-omgång omgång, en resultatlös övertidsperiod och sedan en straffturnering under vilken vi fick bekräftat att lag i medgång har tur – och vice versa.

Henke hade svarta ögon

Jamie Langebrunners sista straff tog på Henrik Lundqvists axel – och gick sedan i en hög båge in i kassen. Peter Pruchas sista på Martin Brodeur tog klockrent i stolpen...

En Henrik Lundqvist med ögon svartare än natten ville dock inte höra talas om någon otur efteråt.

– Vi spelar bra, men det räcker ju inte. Man måste göra mål på sina chanser också, muttrade han.

– Det är tungt...vi vet hur oerhört viktigt det är att få båda poängen just nu.

”Inte omöjligt, men nästan”

Ja, det är bara 22 omgångar kvar av grundserien – och Rangers-keepern har själv konstaterat att man förmodligen måste vinna 15 till för att ta sig till slutspel.

Det ser inte omöjligt ut. Men nästan.

– Vi kommer dock att betrakta varenda match som avgörande i en play off-serie, lovade forwardskämpen Matt Cullen.