Bottennapp för Henkes Rangers

Förlust trots tvåmålsledning mot avsågade Columbus

HOCKEY

Henrik Lundqvist läxades upp av sin gamle läromästare Fredrik Norrena. I samma veva bleknade New York Rangers slutspelshopp ytterligare lite.

En tidig 2-0-ledning räckte ingenstans. New York Rangers lyckades sabba en självskriven tvåpoängare i hemmamötet med avsågade Columbus Blue Jackets. Det blev förlust för Henrik Lundqvist och Michael Nylander efter att gästerna gjort sina två avslutande mål i numerärt underläge.

Taskigt för Rangers som bara hade släppt in två mål i numerärt underläge på hela säsongen inför natten.

Norrena överglänste Lundqvist

En annan anledning till att Columbus kunde vinna var målvakten Fredrik Norrena. För fyra år sedan konkurrerades han ut av en ung Henrik Lundqvist i Frölunda. I natt stoppade han 40 skott och överglänste sin gamle baneman med råge.

– Jag kände att jag fortfarande hade självförtroende efter baklängesmålen, säger Norrena till AP. På det andra var jag skymd och det första kom efter en tilltrasslad situation.

Sällsynt fullträff av Anders Eriksson

Anders Eriksson bröt sin och Columbus nolla i slutet av den första perioden då han reducerade till 1-2. Bollnässonens mål var hans första i NHL sedan april 2004.

Assisten kom från Fredrik Modin, som är på väg att förlänga sitt kontrakt med Blue Jackets. Rapporter från Nordamerika säger att 32-åringens nya kontrakt ska vara undertecknat och klart innan tisdagens trading deadline.

För Rangers innebar nattens förlust att laget nu är sex poäng från åttondeplacerade New York Islanders och Montréal Canadiens, som båda har 70 poäng.

Uffe Bodin ([email protected])