Bäckströms hemliga krav

Vägrar spel i farmarlaget – hellre Brynäs

Washington väntar på Bäckströms ankomst.
HOCKEY

Nicklas Bäckström förhandlar om ett NHL-kontrakt.

Här är hans hemliga krav på Washington:

– Tar jag inte plats i NHL vill jag ha en klausul som gör att jag kan lånas ut till Brynäs, säger Nicklas Bäckström.

Foto: Jimmy Wixtröm
Inget farmarlag I en exklusiv intervju för Sportbladet berättar Bäckström om sitt krav för NHL-spel.

Nicklas Bäckström har valt att hålla tyst om framtiden och de pågående förhandlingarna mellan Washington Capitals och hans amerikanska agent Marc Levine.

”Har bestämt mig”

I går gjorde han ett undantag för Sportbladet.

– Kanske onödigt att säga något eftersom ingenting är helt klart. Men jag vill till Washington i höst, det har jag bestämt mig för, säger Nicklas Bäckström.

Sportbladet pratade med Bäckström i går eftermiddag. Han var på en mottagning vid den svenska ambassaden i Budapest, där Tre Kronor spelar en träningsmatch mot Ungern i dag.

Han ser fram emot NHL, men öppnar även för en fortsättning i elitserien och Brynäs, om det inte skulle fungera i NHL.

– Ja, det är viktigt för mig. Jag har inga planer på att spela i farmarlaget. Då vill jag ha en klausul som gör att jag kan lånas ut till Brynäs. Jag kan inte tänka mig att spela i någon annan klubb i elitserien än just Brynäs, säger Nicklas Bäckström.

I höstas var det många svenskar som åkte över till NHL, men som senare åkte hem till elit- serien igen. Jonas Almtorp och Carl Söderberg var några. Magnus Kahnberg och Daniel Widing några andra.

Men det är inte alltid så lätt att bryta ett avtal och vända hem. Att tvingas ned till Washingtons farmarlag är en situation som Nicklas Bäckström inte vill hamna i.

Boendet viktigt

En annan sak som är viktig för Nicklas Bäckström är boendet och hans sociala situation i världsstaden Washington.

– Ja, jag vill bo bra och bo i ett område där det praktiska fungerar. Kanske blir det runt träningsanläggningen eller runt Washingtons hemmaarena, men det där når säkert en lösning när kontraktet blir klart, säger Nicklas Bäckström.

Så här ser ett rookie-kontrakt ut

ARTIKELN HANDLAR OM